Hőmérsékletváltozásra riasztást adnak le az új Axis hőkamerák!

Az AXIS Q2901-E és AXIS Q2901-E PT Mount hőkamerák képesek távolról felügyelni a hőmérsékletet és riasztani hőmérséklet változáskor. Használatukkal pontosan tudható, hogy a megfigyelt területen mekkora a hőmérséklet a nap huszonnégy órájában, bárhol is tartózkodunk. Ideálisak hőerőművek, tűzvédelmi területek, gyúlékony anyagokat használó és gyártó egységek távoli megfigyelésére. Adott tárgyak hőmérsékletét érzékeli -40 °C és 550 °C között.

Az AXIS Q2901-E és az AXIS Q2901-E PT Mount használatával több riasztási zóna állítható be, és automatikusan riasztást küld, ha a hőmérséklet az előre meghatározott tartomány fölé megy, vagy az alá esik. A könnyebb használat érdekében a felhasználókat olyan vizuális segédeszközök segítik, mint az izotermikus színpaletták és a spot temperature reading, amivel gyorsan előre jelezhető a probléma, még mielőtt szemmel láthatóvá válik, vagy mielőtt a gépek leállnak. A felhasználó azt is beállíthatja, hogy milyen gyorsan változhat a hőmérséklet. Amennyiben túl gyorsan nő vagy csökken, akkor a rendszer riasztást ad le..

Hőmérsékletváltozásra riasztást adnak le az új Axis hőkamerák!

Az izotermikus képalkotás lehetővé teszi, hogy a hagyományos színpalettákhoz viszonyítva, hőmérséklet legyen rendelhető meghatározott színekhez. A paletta színei fixek, és ezekhez a színtartományokhoz tudunk hőmérsékleteket állítani, így a kritikus hőmérséklet rögtön kiugrik a háttérből.

colorpalettes

Példák az izotermikus palettákra az Axis hőmérsékletváltozásra riasztó kameráiban

Az izotermikus paletták csak vizuális segítséget nyújtanak a felhasználónak. Amennyiben például az alacsony hőmérsékleti tartományt olyan hőmérsékletre állítjuk be, ami egy adott tárgynak kritikus, akkor az összes e feletti hőmérsékletek kitűnnek. Hőmérsékleti riasztás esetén, a kezelő vizuálisan rögtön ellenőrizheti, hogy hamis riasztás történt-e, mivel az izotermikus kép megmutatja, hogy a kritikus tárgy, vagy valami más környezeti hatás indította-e el a riasztást.
A kamerák másik tulajdonsága az úgynevezett spot temperature, amikor a kamera méri 9 pixel (3×3) területen a hőmérsékletet bárhol egy képen, ahová a kezelő rákattint. A kezelő beállíthatja az adott tárgy sugárzási képességét, hogy egy pontosabb olvasási eredményt kapjon. Hasonlóan az izotermikus palettához, a spot temperature is egy vizuális segítség a felhasználónak.

screenshot

Az AXIS Q2901-E hálózati hőkamera képe. Bárhová kattintva a képen megkaphatjuk az adott terület hőmérsékleti értékeit.

További információért kérjük, keresse az Aspectis Kft. értékesítési kollégáit.

kapcsolódó cikkek:

Nyilvános vételi ajánlatot tett a Canon az Axis Communications felvásárlására

Új Samsung fejlesztés! A világ első 1.3 MP felbontású, 43x-os optikai zoommal rendelkező hálózati kamerája

Új Axis hálózati kamera – 360°-os nézet, egykattintásos PTZ vezérlés!

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?