A rendszerintegráció alternatívájaként, az “egységes” biztonsági rendszer jelentheti a jövőt?

Az integrált biztonsági rendszerek az IP-alapú térfigyelő kamerák, beléptető és riasztó rendszerek és kapcsolódó eszközök térhódítása után váltak igazán népszerűvé. Az integráció forradalmasította a biztonsági menedzsmentet, és az operátoroknak soha nem látott irányítást, helyzetfelismerést és rugalmasságot biztosított a hely védelme érdekében.

De az integráció gyakran nem könnyű, különösen, ha különböző márkák megoldásait használja. Bár a vállalatok az évek során több szabványos protokollban állapodtak meg, az egész napos zökkenőmentes működés biztosítása gyakran kihívást jelent. Más megoldást kínál az asmag.com szerkesztői cikke, ami az egységes biztonsági rendszerről szól.

Forrás: Smartindy

Forrás: Smartindy

Az egységes biztonsági rendszer fogalma

Egységes biztonsági rendszernél az összes összetevő megosztott központi építőelemeket használ, például térképeket, ütemezéseket, felhasználókat és jogosultságokat. Az egyetlen felhasználói felület hozzáférést biztosít az összes csatlakoztatott rendszerből rögzített adatokhoz, például videomegfigyeléshez, beléptetés-ellenőrzéshez, rendszámfelismeréshez, riasztásokhoz, kaputelefonokhoz stb.

Jean-Pierre Picard, a Genetec termékmarketing-menedzsere szerint egy ilyen beállítás eredménye egy olyan biztonsági megoldás, amely nemcsak egyetlen rendszernek tűnik, de megőrzi azt a képességet is, hogy alkalmazásokat és érzékelőket több megoldásszolgáltatótól az egységes platformra vigyen. Az egyesítés mindent biztosít a biztonsági személyzetnek egyetlen felhasználói felületen belül, hogy hatékonyan és eredményesen tudja megvédeni az embereket és az eszközöket.

Példaként: nagyon sok olyan video-kezelő rendszer létezik, amely integrálhatja a videomegfigyelés, a belépés-ellenőrzés és számos más rendszer adatait, de lényegében továbbra is videokezelő rendszer marad. A videokezelési tevékenységek ugyanakkor a videofelvételek vizsgálata köré épültek, könyvjelzők megtartása a releváns felvételek megtalálásához, rögzítés, visszatekerés és gyors továbbítás. De például a beléptető rendszer kezelés igencsak különálló tevékenységek köré épül.

Az egységesítés egy kiindulópont, ahol a platform maga nem meghatározott termékkategóriák, hanem a közös biztonsági tevékenységek köré épül. Ez segít megtalálni azt a legoptimálisabb közös alkalmazási módot, amely kielégíti a különböző típusú vizsgálatok összes igényét.

Az egységes biztonsági rendszerek 6 előnye

Az egységes rendszerek különböző biztonsági megoldásokból gyűjthetnek információkat, és egyetlen adatsorként / adatfolyamként elemezhetik az információkat a zökkenőmentes riasztáskezelési folyamat érdekében.

Egy felhasználói felület az operátorok számára

Az egységesített biztonsági rendszerek egyetlen felületet biztosítanak, amellyel az üzemeltetők és a rendszergazdák lépnek közvetlen kapcsolatba egymással. A hagyományos integrált rendszerekben az operátornak váltania kell az ablakok között, hogy hozzáférjen a különböző megoldások adataihoz. Ez ahhoz vezethet, hogy az üzemeltető elmulasztja a fontos eseményeket. Egyetlen interfésszel az egységes rendszerek kiküszöbölik az ilyen problémákat.

Felgyorsítja a válaszidőt

 Ami az esemény utáni vizsgálatokat illeti, az integrált rendszer megköveteli, hogy a biztonsági személyzet két, vagy több különálló rendszer között oda-vissza keressen az eset megtalálásához. Ezután össze kell igazítaniuk a rendszerben lévő adatokat az időbélyegek korrelálásával. Ha a rendszerek nincsenek szinkronban, akkor a feladat nehezebbé válhat.

Egységes platformmal ugyanakkor egy esemény, vagy események keresése egy helyen történik, ami nagymértékben leegyszerűsíti és felgyorsítja a folyamatot, mivel a videó, a beléptetés-vezérlés, a kommunikáció és egyéb szenzoradatok együttesen megtalálhatók. A platformon lévő adatok is időbeni könyvjelzőkkel vannak ellátva, ami gyorsítja, egyben megkönnyíti a személyzet számára azok megtalálását és megtekintését, segítve a biztonsági vizsgálatok szempontjából releváns bizonyítékok megtalálását.

Egyszerűsíti az üzemeltetők feladatait

Az egységes biztonsági rendszerek használata csökkenti az üzemeltetők számára szükséges megoldások számát. Ennek két előnye van. Először is, az üzemeltetők energiájukat az egy rendszerben történő jártasságra összpontosíthatják. Másodszor, ez csökkentheti egyúttal azokat a költségeket is, amelyek az ügyfeleknél merülnének fel alkalmazottaik képzése kapcsán.

Kevesebb hamis riasztás

A hamis riasztások minden technikai fejlődés ellenére, sok problémát okoznak. Rick Focke, a Johnson Controls beléptetőmegoldások termékmenedzsmentjének igazgatója rámutat, hogy mivel az egységes megoldások ugyanazon a háttérfelületen osztoznak és mérnöki szinten natívan integrálódnak, a rendszer pontosan képes szűrni a riasztási információkat. Ez segíthet meghatározni az értesítések megfelelő szintjét, a prioritásokat, még akkor is, ha az eseményt egy adott üzemeltetőhöz kell promt továbbítani.

Csökkenti a teljes tulajdonlási költséget (TCO)

A fent említett tényezők kombinációjának csökkentenie kell az ügyfelek teljes költségeit, hiszen az egységes platform bevezetése csökkenti a TCO-t, mert a szervezeteknek nem kell külön fizetniük a több, egymástól eltérő rendszerért. A támogatás egyetlen kapcsolati pontján keresztül a problémák gyorsabban megoldódnak.

Jobb üzleti intelligencia betekintés

Az egységes rendszer lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy egy helyen férjenek hozzá a különböző rendszerek adataihoz. Üzleti intelligencia szempontjából ez azt jelenti, hogy az operátorok könnyen összehasonlíthatják a mintákat a megoldások között.

Egyúttal megkönnyíti a trendek és minták összehasonlítását több rendszer között, közös vizualizációs eszközökkel, amelyek egyszerűsítik az események feltárását. A kapcsolatok létrehozásával és az eredmények olvasható formában való bemutatásával, az elemzés az adatokat cselekvőképes intelligenciává alakítja, amelyet meg lehet osztani a külső és belső érdekelt és döntéshozó körökkel.

Az egységes biztonsági rendszerek korlátjai

Míg az egységes rendszerek magas szintű kényelmet kínálnak az ügyfeleknek, az integrált rendszer időnként alkalmasabb azon végfelhasználók számára, akik nagyfokú rugalmasságot keresnek választásukban. Különösen ez a helyzet, ha az egységes rendszer arra kötelezi az ügyfeleket, hogy egyedül, egy adott gyártótól származó megoldásokat használjanak.

A videorendszereket gyakrabban frissítik, mint a beléptető rendszereket, így az időzítés is tényező lehet az egységes vagy integrált rendszerszemlélet elfogadásának eldöntésében. Manapság sok esetben elmosódik a határ az egységes rendszerek között, mivel sok harmadik fél általi integráció is mélyreható funkcionalitással rendelkezik.

Egyes rendszerek például fejlett riasztáskezelési munkafolyamatokat, riasztási elemzéseket, vagy speciális szolgáltatásokat, például klipkezelést kínálnak a riasztásokhoz kapcsolódó videoklipek külön szerverre történő tárolásához, a hagyományos 60–90 napos tárolási időtartamnál hosszabb ideig.

Az üzemeltetők gyakran kezelhetik a napi kameraműveleteket a felügyeleti platform segítségével. Előfordulhat azonban, hogy más adminisztratív frissítésekhez át kell váltaniuk az adott gyártói kamera-kezelő eszközre.

Következtetés

A felmerülő kérdések mellett is úgy tűnik, hogy az üzemeltetők eredményesebb irányítást érhetnek el ezzel a platformmal a megoldások vonatkozásában. A biztonságipar fejlődésével várhatóan, nagyobb lehet az érdeklődés ehhez a megközelítéshez, mert javíthatja a hatékonyságot és csökkentheti a költségeket.  

Forrás: asmag.com Prasanth Aby Thomas

Hozzászólások