Az év védelmi megoldása önálló munkaállomásokra az Ifsecen

Androidos okostelefonra készített biztonsági megoldás, a Guardian24 nyerte az Ifsec & Firex 2013 biztonságtechnikai és tűzvédelmi kiállítás Az év védelmi megoldása önálló munkaállomásokra díját.

A „Dolgozz biztonságban, dolgozz okosan” jelmondattal bíró Guardian24 androidos okostelefonra készített biztonsági megoldás. Mára az Android lett a legelterjedtebb operációs rendszer az okostelefonok, ezért választotta alapnak az Androidot a fejlesztő. Felmérések szerint az okostelefonokat a felhasználók 87 százaléka munkája közben is használja, mint önálló munkaállomást.

Mára egyre több munkahelyen használják az okostelefonokat a „Hozd magaddal a telefonod” (BYOD, bring your own device) elv alapján többek közt biztonsági alkalmazásokhoz, így a beléptetés során az azonosításhoz. Az irányvonalaknak megfelelően a Guardian24, mint önálló munkaállomás megoldás lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy bárhol dolgozva tájékoztassa a munkaadót, illetve munkahelye védelmi rendszerét hollétéről. A Guardian24 folyamatosan rögzíti a hely GPS koordinátáit, és egy diszkrét pánikgomb megnyomása esetén riasztja a központot. Abban az esetben is leadható a riasztás, az okostelefon billentyűzete le van zárva, így a dolgozó titokban kérhet segítség, anélkül, hogy figyelmeztetné a veszély forrását.

Vészhelyzetben a Guardian24 rögzíti a hangokat, és haladéktalanul értesíti a beállított távfelügyeleti központot. Miközben az operátor számára lehetővé teszi, hogy értékelje a fenyegetés komolyságát, megadja a válasz szükséges szintjét. Az androidos okostelefont már eddig is lehetett hordozható eszközként, mint önálló munkaállomást használni például az az e-mailek olvasására, írására, hang és szöveg rögzítésére. Most pedig már a személyes biztonság védelme érdekében is alkalmazható az okostelefon.

Forrás: www.guardian24.co.uk

 

Az Ifsec & Firex-díj többi nyertese

 

Guardian24 az év védelmi megoldása önálló munkaállomásokra az Ifsecen

 

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?