Az év telepítése az Ifsecen: a Londoni Olimpia vitorlásversenye

Az év telepítése címet az Ifsecen a Quadrant Security Group (QSG) nyerte el. A cég az ideiglenesen telepített térfigyelő rendszerrel a Dorseti Rendőrség munkáját segítette a 2012-es Londoni Olimpia vitorlásversenyeinek helyszínén Weymouth-ban és Portlandban.

Az olimpia vitorlásversenyein a nézők és versenyzők biztonságára a Dorseti Rendőrségnek kellett felügyelnie. Eredetileg a Synectics Synergy térfigyelő rendszere segítette a rendőrség munkáját, ez azonban kevés lett volna az olimpia biztosítására. Ezért azután olyan megoldást kerestek, amely ideiglenesen, a versenyek idejére kiegészíti a meglévő térfigyelő rendszert úgy, hogy megfeleljen a megnőtt igényeknek is. Mindezt pedig alacsony költségvetésből kellett kialakítani. Feltétel volt még, hogy a rendszer ne legyen káros hatással a környezetre, ugyanakkor a telepített eszközök elviseljék a sós, tengeri levegőt.

 

A Quadrant Security Group az UK Broadband internetszolgáltatóval közösen hozta létre a hatékony és viszonylag olcsó térfigyelő megoldást. Tekintettel a gyenge fényviszonyokra többféle kamerát és hőkamerát telepített a QSG, így például:

  • Oculus ütésálló PTZ-kamerát
  • Synectics közepes és hosszú hatótávolságú PTZ-kamerát
  • Orbis újra telepíthető PTZ-kamerák
  • FLIR Gyro hajóra telepíthető kamerát, amelyet merev, felfújható csónakra telepítettek.

A kapcsolatot a kamerák és a rögzítők, kódolók, dekódolók között vezeték nélküli hálózaton oldották meg, amelyet az UK Broadband szélessávú internetszolgáltató biztosított a térfigyelő rendszerhez.

A Dorseti Rendőrség elégedett volt a telepítő cég munkájával, a kiépített térfigyelő rendszerrel, amelynek hatékonyságát a most elnyert Ifsec & Firex-díj is igazolja.

Forrás: Quadrant Security Group

Az Ifsec & Firex-díj többi nyertese

Az év telepítése az Ifsecen: a Londoni Olimpia vitorlásversenyeinek térfigyelő rendszere (goc2012.culture.gov.uk)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?