Újdonságok a JABLOTRON behatolásjelző rendszerek világából

Akik ismerik a JABLOTRON gyár nevét és termékeinek sokszínűségét, felhasználóbarát szolgáltatásait és „telepítőbarát” felépítését, azok emlékeznek rá, hogy számtalanszor elmondtuk, hogy a JABLOTRON termékek felhasználóinak – ha a „vas” árát már befektették – a használat során semmilyen további költséggel nem kell számolniuk.

Forrás: Jablotron

Forrás: Jablotron

Ezt a hozzáállást a JABLOTRON minden erőfeszítésével meg kívánja tartani, azonban a rendszer fejlődésével szükségszerűen együtt járó nyitás, melynek folytán külső partnereket kell bevonni az ajánlott szolgáltatások megvalósításához, bizonyos költségek felmerülését eredményezte.

A Hikvision kamerák megjelenése a JABLOTRON rendszerben szintén új, a felhasználó számára ingyenesen használható szolgáltatások elérését teszi lehetővé. Például a felhasználó bármikor belenézhet a kamera képébe és riasztás esetén egy 1 perces videoklipet kap a riasztás pillanat előtti és utáni 30 másodpercről. Mivel egy rendszeren belül akár 20 IP kamera is telepíthető, könnyen belátható, hogy a hagyományos értelemben vett videó megfigyelő rendszer használata itt már felesleges. Az a hozzáadott szolgáltatás azonban, hogy a rendszer akár 7 napig is rögzíti a kamerák által látott képeket, már fizetős szolgáltatás, melynek keretében a képrögzítést mint szolgáltatást kell megfizetnie a szolgáltatónak.

Forrás: Jablotron

Forrás: Jablotron

Újabb változás, hogy mindezidáig a MyJABLOTRON alkalmazás felhasználói számára a rendszer által küldött SMS üzeneteket a JABLOTRON fizette. Ez 2021. február elsejétől kis mértékben módosul. Az SMS útján továbbított riasztási jelentések (behatolás, tűzriasztás, vízbetörés) továbbra is díjmentesek maradnak, azonban a „tájékoztató jellegű” SMS értesítések (élesítés, hatástalanítás, PG kimenet aktiválása, hibajelentések) fizetős szolgáltatássá válnak.

Bár tudjuk, hogy a statisztikai adatok soha nem teljesen megbízhatóak, de a cseh gyártó a felhasználási adatok elemzése során arra az eredményre jutott, hogy ez a változás mindössze a JABLOTRON Felhő használóinak 10%-át érinti, mert a felhasználok 90%-a nem is használja az SMS küldési szolgáltatást.

Forrás: Jablotron

Forrás: Jablotron

Ennek egyik oka, hogy a szolgáltatók nem garantálják az SMS üzenetek azonnali továbbítását a felhasználók irányába, szemben a PUSH üzenetekkel és az e-mailekkel, melyeket az esetleges torlódás (gondoljunk csak a szilveszteri jókívánság SMS-ek Január 3-i megérkezésére) nem befolyásol.

Ráadásul a PUSH üzenetek és e-mail értesítések továbbra is díjmentesek maradnak, könnyen elérhető alternatívát szolgáltatva a bevezetendő fizetős SMS értesítések ellenében.

Jó hír a telepítők számára, hogy a nekik szóló valamennyi értesítés továbbra is díjmentes marad, beleértve az SMS üzeneteket is.

És hogy mennyi lesz a fizetendő díj?

A fizetendő SMS díjakat az alábbi táblázat tartalmazza. A táblázatban található értékek az ÁFA-t nem tartalmazzák. Az egyes SMS előfizetői csomagok felhasználhatósági határideje a befizetéstől számított 3 év.

SMS előfizetői csomag Csomag teljes költsége SMS üzenetek egységára
50 db SMS 2,50 EUR 0,050 EUR ( 18 Ft/db )
250 db SMS 12,00 EUR 0,048 EUR ( 17,30 Ft/db )
1000 db SMS 46,00 EUR 0,046 EUR ( 16,60 Ft/db )

A JABLOTRON fizetős szolgáltatásairól az LDSZ termékmenedzsere, Matkó Csaba készséggel ad további felvilágosítást.

jablotron-vector-logo
Forrás: LDSZ Kft

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások