A helyiségek távoli zárása vészhelyzetben

Nem ritkán adódhat olyan helyzet, amikor a létesítmény vezetőjének távolról le kell zárnia helyiségeit (vagy akár csak egy helyiségét – irodáját) mechanikai biztonság mellett ez természetesen lehetetlen. A Smartair Wireless Online hozzáférés-vezérlés bárhonnan és intelligensen megoldással nyitja, zárja, vagy tartja fent a hozzáférést az egyes ajtókhoz vagy zónákhoz a vészhelyzetek kezelésére.

Forrás: securityworldmarket

Egyetlen globális paranccsal a Smartair eszközökkel felszerelt ajtók blokkolási módba állíthatók: csak meghatározott hitelesítési adatokkal nyithatók ki és a kijelölt személyzeten kívül senki sem mozoghat szabadon a helyszínen. Alternatív megoldásként az Emergency Close minden nyílást távolról és egyidejűleg is lezárhat. Egy hitelesítő adat továbbra is képes a zárak feloldására. Harmadik lehetőségként minden eszköz vésznyitásra állítható, ami mindegyiket feloldja. Ez például a tűzoltóság számára azonnali hozzáférést biztosíthat az egész épülethez vagy helyszínhez.

Intelligens, szelektív vezérlés

A Smartair különféle módokat kínál a létesítményvezetőknek a zárásra. A Global Lockdown kezdeményezhető a Smartair szoftveres felületéről vagy a Web Managerről. A Smartair Hubhoz csatlakoztatott vészhelyzeti nyomógombbal is aktiválható.

Ezenkívül a zárásoknak nem kell a mindent vagy semmit választásnak lennie. A Smartair igény esetén az egyes ajtók szintjéig finom vezérlést is lehetővé tesz.

Egy létesítményvezető több mint 250 különböző zárolási zónát tud előre meghatározni. Bármilyen vészhelyzetben eldönthetik, hogy egy egész zónát, vagy csak bizonyos ajtókat zárnak le. Az ilyen szintű ellenőrzés megvédheti az embereket és az értékes javakat – vagy extrém helyzetekben akár életeket is menthet.

A hitelesítő adatok megválasztása

Az intuitív kezelőszoftvernek és a szinte minden alkalmazáshoz használható akkumulátoros záraknak köszönhetően a Smartair rendszer könnyen telepíthető és kényelmesen használható. Nagyszámú felhasználót képes kezelni, és a hitelesítő adatok széles választékát kínálja, beleértve a szabványos RFID-kártyákat, címkéket és távvezérlőket, valamint a mobilkulcsokat a SMARTair Openow™ alkalmazáson keresztül.

A rendszer üzemeltetése költséghatékonyabb, mint a vezetékes beléptetőrendszer, amely hálózati áramot igényel, vagy a hagyományos mechanikai biztonság, ahol a zárakat manuálisan és egyedileg kell kezelni.

Az ajtók minimális átalakítást igényelnek, ha Smartair eszközöket szerelnek fel, mivel nincs szükség kábelezésre.

A Smartair eszközök széles választékával – burkolatok, hengerek, zárak és fali olvasó –, valamint a Smartair szoftver rugalmas vezérlése révén a létesítményvezetők még vészhelyzetben is hatékonyan és biztonságosan működtethetik telephelyüket.

Forrás: ASSA ABLOY

Forrás: ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA, securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások