Assa Abloy RC4 biztonsági zárak a teljes pánikajtókhoz

Az Assa Abloy Sicherheitstechnik kibővítette One-System típusú biztonsági zárjainak sorozatát, különös tekintettel a kétszárnyú, teljes pánikajtókra. A többpontos zár változatban a biztonsági zárak fokozott betörésvédelmet nyújtanak, és alkalmas rendszerekben képesek elérni az RC4 biztonsági osztályt.

Forrás: Assa Abloy

Forrás: Assa Abloy

Ez jelenleg a piac legmagasabb minősítésű osztálya ezen az alkalmazási területen. Az integrált teljes pánik funkciónak köszönhetően az egy- és többpontos zárak minden passzív és aktív oldalt is nyitnak minden további manipuláció nélkül a tolórudak működtetésekor. A vállalat mechanikus, motoros és fogantyúval vezérelt változatként fejlesztette ki a biztonsági zárakat, annak érdekében, hogy az ellenőrzés minden funkcióját kívülről megvalósíthassuk.

A legegyszerűbb változatban a zárakat mechanikusan oldják, hogy kívülről hozzáférjenek. Ha beléptető vagy akadálymentes lengőajtó meghajtóra van szükség az ajtón, a motoros zárak egyszerű megoldást kínálnak. Ha az ajtót be akarják építeni az építési technológiába, akkor a motoros vagy a fogantyúval vezérelt változat a legjobb választás. A belépés-ellenőrzés lehetséges integrálása mellett itt az ajtó állapotát is lekérdezhetjük. A többpontos zárak alkalmasak az RC4 ellenállási osztályra. Ezzel a tanúsítvánnyal az ajtó hosszú ideig képes ellenállni a betörési kísérletnek az egyszerű elektromos szerszámokkal, például egy akkus fúróval szemben. Az ingatlanüzemeltetők számára így biztosított a fokozott betörésvédelem.

A biztonsági zárak más előnyöket is kínálnak. Különösen a tervezők és az építészek nyernek nagyobb tervezési szabadságot a reteszelő megoldással, és nem kell csak egyszárnyú ajtókra szorítkozniuk. Az összeszerelés egyszerű, a nagy rugalmasságnak az alapját a speciálisan kialakított házak jelentik: az egyszárnyú és a kétszárnyú ajtók zárai a telepítés során azonosak.

Forrás: Git-sicherheit.de

Hozzászólások