AXIS audio alapú analitikák

Ez a mesterséges intelligencia alapú alkalmazás értesít, ha valami lényeges történik, még akkor is, ha a hangfolyam le van tiltva, és nincs vizuális visszajelzés sem. Ez hozzáadott értéket ad a rendszerhez, hiszen a hangbemenet is folyamatos és értékes adatokat nyújt.

Forrás: Axis communications

Még több információ az eszközökről

A leginkább mérsékelt zajviszonyokkal rendelkező területekre optimalizált AXIS Audio Analytics adaptív hangérzékelést használ, hogy riasztásokat generáljon a hangerő hirtelen növekedése esetén.

Értesítést küld, ha valami lényeges történik, így tudni fogjuk, ha bármilyen incidens történik, azonnal intézkedhetünk, és csak akkor kell biztonsági személyzetet küldenünk, ha tényleg szükséges. Az AI alapú hangosztályzással az alkalmazás képes észlelni a sikoltozást és a kiabálást. Emellett további megerősítést kaphatsz, ha az AXIS Audio Analytics alkalmazást videóelemzéssel kombináljuk a nagyobb pontosság és megbízhatóság érdekében. Ráadásul a bővülő portfólióval ez az intelligens alkalmazás skálázható, jövőbiztos megoldást kínál.

Alapértelmezett magánszféra védelem

Még akkor is kaphatunk hangalapú riasztásokat, és figyelhetjük a hangszinteket és a hangesemények számát, ha maga a hangfolyam le van tiltva. Ennek az az oka, hogy az AXIS Audio Analytics csak metaadatokat továbbít, így akkor is működik, ha a hangfolyam le van tiltva. A hang adatvédelmi szabályozásával az audio streamelés alapértelmezetten le van tiltva, és a felhasználónak kell bekapcsolnia. Így nem kell aggódnunk a véletlen lehallgatások miatt – a magánélet mindig védve van. Szükség esetén viszont gyorsan be- és kikapcsolhatjuk mind az AXIS Audio Analytics alkalmazást, mind a hangfolyamot.

1) A hang érzékelése 2) A hangfolyam ki van kapcsolva 3) Az AI alapú osztályozás kiáltást észlel 4) A hangelemzés metaadatokat és riasztást generál 5) A felhasználó értesítést kap

Egyszerű és intuitív

Az új alkalmazás az AXIS OS egyik alapvető funkciója, plusz költség nélkül elérhető. Az intuitív grafikus felhasználói felületnek köszönhetően a szükséges funkciók könnyen konfigurálhatók és aktiválhatók. Ezenekívül a generált metaadatok összegyűjthetők és vizuálisan megjeleníthetők egy dashboardon, ami segít értékes betekintést nyerni.

Az AXIS Audio Analytics alkalmazás az AXIS OS operácios rendszerbe van integrálva a kompatibilis kamerákon, külön nem tölthető le. Az alkalmazás futtatásához a kameráknak AXIS OS 11.9 (vagy újabb) operációs rendszerrel kell rendelkezniük.

Forrás: Aspectis Kft

Kapcsolódó cikkek: