Dahua drónok biztonsági projektekben


Az UAV (pilóta nélküli repülő jármű), közismertebb nevén a drón, korábban csak katonai alkalmazásokban és háborús filmekben szerepelt, de mára széles körben használják a mindennapi életben. A katonai drónok számát ma már messze meghaladják a polgáriak, amelyek felhasználása széleskörű, a hobbi tevékenységektől, a professzionális alkalmazásokig. A Dahua drón biztonsági célú alkalmazásokhoz lett kifejlesztve.

Dahua drónok biztonsági projektekben Forrás: http://www.securityworldmarket.com/int/News/Product-News/dahua-drone-x820-guarantees-public-safety#.We3lLdSLRko

A polgári drónok két szintjét különböztethetjük meg: a kereskedelmi és a professzionális változatot. A Dahua Drones az utóbbiakhoz tartozik. A kereskedelmi típusok meglehetősen egyszerűek,  felépítésüket irányításukat, szolgáltatásaikat tekintve, könnyen szerkeszthető képeket / videókat készíthetnek, gyakran automatikus szépítéssel és egyéb szórakoztató funkciókkal.

Közbiztonsági feladatok, speciális képességek

Ez idegen a professzionális készülékektől, amelyek gyakorta komoly közbiztonsági feladatok ellátását végzik, mint például az erőátviteli ellenőrzések, az erdőtüzek felderítése, a nyilvános rendezvények felügyelete, hidak biztonsági felügyelete, a rendőri erők észlelésének támogatása, a nagy sebességű forgalom és más illegális események ellenőrzése . Ez azt jelenti, hogy az ipari színvonalú drónok  számára nagyon sok speciális  funkcióra van szükség, beleértve a magas szintű stabilitást és biztonságot, az intelligens vezérlést, a különböző alkalmazásokhoz és környezethez való flexibilitást, a hosszútávú térképezési képességeket, a szállítási kapacitást és nem utolsósorban az akkumulátor hosszú élettartamát.
A jelenlegi professzionális drónok videoátviteli képessége  akár 10 km távolságig terjed, és  több VMS-platformhoz  hozzáféréssel, valós idejű hang- és videostream-eket vihetnek át  az ellenőrző központ képernyőjére,  információt szolgáltatva a rendőrségnek vagy a biztonsági cégeknek, a problémák helyszíni megoldásához, például a tömegek irányításához  az evakuáláshoz, vagy orvosi csapat pontos  célterületre történő irányításához.
A Dahua Drónokat az egyszerű üzemeltetéshez és a távoli munkavégzéshez tervezték  és tesztelték  a repülési biztonság maximális megőrzése mellett.

A New York Maraton

Példaként említhetjük, hogy a New York-i Maraton kapcsán kitűnően vizsgázott a Dahua drón technika. A rendezvényen résztvevők és nézők ezrei, több mint 26 mérföld hosszan szóródtak széjjel. Meglehetős kihívást jelentett, hogy  egy hatékony megfigyelési rendszert hozzanak létre, egy  mindösszesen 1 napos eseményre. A Dahua drónokkal ez megoldható volt. Megfelelő elosztással   8 db 820-as drón nagyon jó lefedettséget biztosított az egész rendezvény számára. Minden drón 6 km-es tartományban végezhetett őrjáratot oda-vissza cirkálással, és mindössze néhány perc alatt maradhatott az egymástól  1 km-re lévő 6 járőr pont mindegyikére, jó áttekintést adva a lenti szituációról.. Ezek a repülőgépek kb. 100 méterrel repülnek a föld felett, hogy elegendő rálátást  biztosítsanak ahhoz, hogy hatékonyan azonosítsák a tömeges baleseteket.

Nyilvánvaló, hogy a drónok hasonló módszerekkel alkalmazhatók akár nagyobb volumenű szabadtéri rendezvények ( zenei fesztiválok, szabadtéri koncertek  politikai gyűlések stb.) alkalmával is, elősegítve a rendező és biztonsági cégek hatékonyabb működését, tehát az ilyen irányú alkalmazások dinamikus növekedésére a jövőben bizton számíthatunk.

Forrás: http://www.securityworldmarket.com/int/News/Product-News/dahua-drone-x820-guarantees-public-safety#.We3lLdSLRko

Fordította: Ecsedi Ákos

Kapcsolódó cikkek:
Hátamon a zsákom… A szitakötő hátizsákja a valódi rovart optogenetikailag vezérelt drónná alakítja
Drónokkal a cápák ellen Ausztráliában!
Végre Magyarországon is elérhető közelségbe került a „drón jogszabály” – Gondolatok a tervezet margójára egy szakember tollából

Hozzászólások