A Windows 10 új biztonsági funkciója „Barcelona” kódnév alatt

A tervek szerint a Windows 10 saját webböngészője, a Microsoft Edge hamarosan kap egy új biztonságtechnikai szolgáltatást, amely a Barcelona kódnevet viseli.

A Windows 10 új biztonsági funkciója „Barcelona” kódnév alatt Forrás: Ipon, j.o.k.e
A Microsoft Windows 10-es operációs rendszere töretlenül növeli piaci részesedését,világszerte immár több, mint 400 millió olyan aktív eszközt tarthatunk számon, amelyeken a rendszer különböző kiadásai futnak.

Windows Defender Application Guard

A tervek szerint a Windows 10 saját webböngészője, a Microsoft Edge hamarosan kap egy új biztonságtechnikai szolgáltatást, amely a Barcelona kódnevet viseli. Ez gyakorlatilag egy konténer alapú izolációs technológia, amely később Windows Defender Application Guard névvel válhat elérhetővé. Az újítás végleges kiadásának várható érkezésével kapcsolatban egyelőre nincs konkrét információ, annyi viszont kiderült, hogy a Windows 10 Redstone 2 buildjét tesztelő felhasználók hamarosan hozzáférhetnek a friss biztonsági szolgáltatáshoz.

Az új szolgáltatás lényege, hogy a potenciálisan veszélyes kódokat a virtuális konténereken belül tartja, így azok nem fertőzhetik meg az adott hálózat többi számítógépét. A Microsoft jövő év elején indítja a tesztidőszakot, majd nem sokkal ezután a Windows Defender Application Guard hivatalos rajtjára is sor kerülhet.

Kapcsolódó cikkek:

Adatkezelés a biztonságtechnikában
Zsaroló program családok inváziója!
IT-rendszerek biztonsága, az „emberi tényező”

Forrás: Ipon, j.o.k.e