GEMOS felügyeleti PSIM rendszer a Securiton Kft. kínálatában

Sok más rendszerrel ellentétben, a GEMOS nem csak egy egyszerű épületfelügyeleti, vagy biztonságtechnikai felügyeleti szoftver, hanem egy teljesen rugalmas, gyártófüggetlen platform, amely segítségével különböző rendszereket és berendezéseket egy kezelőfelületen keresztül lehet vezérelni, képileg megjeleníteni és kiértékelni.

Forrás: Securiton Kft

Forrás: Securiton Kft

A rendszer teljes kezelése egy felhasználóra szabott webes felületen történik, amely Microsoft Edge, Google Chrome és Mozilla Firefox böngészőkben futtatható. A GEMOS technológiailag kiforrott megoldásokat kínál vállalati ügyfeleinek a megbízható, hibamentes működéshez és a helyszínek közötti automatikus adatátvitel összehangolása érdekében. Intelligens funkcióival jelentős hozzáadott értéket teremt, ennek köszönhetően kevesebb adminisztrációs ráfordítással üzemeltethető, az üzemeltetési költségek csökkenthetőek.

A GEMOS biztonsági rendszer három alapeleme

 • Titkosítás: TLS cryptology 1.3 – AES256 to BSI
 • Integritás: Biztonságos működés és védelem, a rendszeren kívüli támadások ellen
 • Rendszer üzembiztonsága: GEMOS redundancia szolgáltatás szoftver és hardver részről is

A rendszer megtervezése az ügyfél igényeinek felmérésével, az adott cég egyedi kockázatainak elemzésével kezdődik. A napi működés során, az adott alkalmazásoknak rendelkezésre kell állniuk a kezelő személyzet számára, így azoknak egyszerűnek, logikusnak és könnyen kezelhetőnek kell lenniük. Az ilyen típusú rendszerintegráció különösen hasznos az összetett biztonsági rendszereknél, mint pl. tűzjelző rendszerek, biztonságtechnikai rendszerek, videó megfigyelő rendszerek, beléptető rendszerek, liftvezérlő rendszerek, oltó- és RWA és egyéb rendszerek összehangolt működése esetén.

Gyakorlati alkalmazások

Stadionok, repülőterek, büntetőintézetek, adatközpontok, logisztikai központok és más kritikus infrastruktúrák felügyelete során.

Forrás: Securiton Kft

Forrás: Securiton Kft

Jellemzők

 • A több mint 750 szabadalmaztatott, egyedi gyártói interfésszel és 1.000-nél is több telepített rendszerrel a GEMOS Németország piacvezető (PSIM) rendszere.
 • Gyártófüggetlen, így az eltérő gyártók rendszerei integrálhatóak egyetlen felületre.
 • Web alapú felhasználói felület biztosítja, hogy a speciális igényeknek megfelelően önálló működési koncepció legyen létrehozható.
 • Egyedi grafikus felhasználói felület az ügyfél igényeinek megfelelő kialakítással.
 • A különböző redundancia lehetőségek használatával (hálózat, szerver, adatbázis stb.) maximális rendelkezésre állás és megbízhatóság.
 • Különleges ipari megoldások állnak rendelkezésre többfunkciójú sportarénák, büntető intézetek, logisztikai vállalatok és számítógépes központok számára.
 • Az adatpontok és helyszínrajzok közvetlenül CAD-fájlból kerülnek beillesztésre, így nem szükséges minden egyes objektumot (adatpontot, érzékelőt, jeladót, stb.) egyesével felvenni a rendszerbe.
 • Nagyfokú skálázhatóságnak köszönthetően biztosított a flexibilis licensz kezelés, amely négy csoportra osztott: Smart, Light, Standard és Professional licenszek.
 • Moduláris rendszerfelépítés: szoftver, hardver és licensz.
 • Integrált saját on-line és off-line beléptetőrendszer, számos olvasási technológiával.

Összefoglaló

A GEMOS rendszerintegráció több, meglévő rendszer, egyidejű használatát képes elősegíteni. Az újonnan integrált rendszerek is elérhetővé válnak a megszokott grafikus kezelői felületen, ezáltal a kezelő személyzet – a bekövetkező eseményekre történő -reakcióideje is lecsökken, munkája gyorsabb, precízebb és hatékonyabb lesz, így az objektum üzemeltetése áttekinthetőbb és költséghatékonyabb lesz.

További információk: Securiton Kft, info@securiton.hu

Hozzászólások