D-Link – Aspectis disztribúciós megállapodás

A D-Link Magyarország és az Aspectis hosszú távú együttműködési szerződést kötött, hogy forgalmazza a hálózati gyártó IP megfigyelő kameráit, rögzítőeszközeit és hálózati switcheit. Az együttműködés értelmében a D-Link üzleti kameráit integrálják a Netavis videó menedzsment szoftverbe, a kisebb kamerák pedig helyet kapnak az Aspectis országos viszonteladói és integrátori hálózatában.

Az IMS Research felmérése szerint a kelet-európai videó-megfigyelő piac évről évre 35 százalékkal nő. A növekedés motorjai a hagyományosan erős kereskedelmi szektor mellett a Magyarországon is kiugrás előtt álló oktatási és kormányzati szektor, valamint a tömegközlekedés. A kiugró növekedésen belül is mind nagyobb teret hódít el az IP-technológia a hagyományos CCTV alapú rendszerektől ugyanis, amíg a hagyományos analóg kamerák értékesítése az előrejelzések szerint közel a felére esik vissza 2010 és 2015 között, addig az IP-kamerák értékesítési volumene megháromszorozódik.

A térhódításnak köszönhetően lesznek hagyományosan erős gyártók, amelyek piaci súlya erodálódik, amíg az IP-piacról érkező, a biztonságtechnikai piacon ma még újnak számító gyártók jelentős új piaci potenciálhoz jutnak. Ezt ismerte fel a D-Link, amikor egyik legfontosabb fókuszterületének jelölte ki az IP-megfigyelő termékek fejlesztését. Az elmúlt években teljes kamera-portfoliót épített ki az IP-hálózati piacon negyed százada meghatározó gyártó, amelyek kisebb-nagyobb mennyiségekben már a hazai piacon is feltűntek, azonban a vagyonvédelmi kereskedelmi csatornákba történt beágyazottság és ismertség hiányában nem tudott jelentős piaci szerephez jutni.

 

Az Aspectis nyomon követve az IP-piacon tapasztalt tendenciákat, érzékelte azt a piaci rést, amelyet képes lehet betölteni egy az IP megfigyelő megoldások minden elemét – kamera, rögzítő, hálózati eszköz – beszállítani kész gyártó termékeinek portfolióba illesztésével.

A két piaci szereplő találkozása mindkét fél számára jelentős előnyöket és piaci lehetőségeket jelentő együttműködés előtt nyitotta szélesre a kapukat: A D-Link rövid idő alatt jelentős piaci részesedéshez juthat a folyamatosan növekvő piacon, az Aspectis pedig elismert nemzetközi fejlesztő háttérrel és lokális terméktámogatással rendelkező gyártót képviselhet a magyar piacon.

„A D-Link 2012-ben meg szeretné duplázni IP megfigyelő termékekből elért árbevételét, és elfogadott szereplővé szeretne válni a vagyonvédelmi piacon. Ehhez olyan új csatornák megnyitása szükséges, amelyeket az Aspectis, mint speciális disztribútor képes biztosítani számunkra” – fogalmazta meg az együttműködés célját a D-Link oldaláról Ebinger Norbert, a cég magyarországi képviselet vezetője.

„Az Aspectis neve egyet jelent a hazai vagyonvédelmi piacon a szakértelemmel, a támogatással, a garantált minőséggel. Ezen a piacon mindennél – így az árnál is – fontosabb, hogy a kiépített megoldás tökéletesen működjön. Ehhez olyan megbízható gyártói partnerekre van szükségünk, amelyeket bátran ajánlhatunk vásárlóinknak. A D-Link személyében azt a partnert találtuk meg, amely garantálja ezt a megbízhatóságot, fejlesztéseivel és lokális terméktámogatásával pedig folyamatosan a legmegfelelőbb válaszokat képes megadni a vásárlói igényekre” – fejtette ki Bata Miklós, az Aspectis ügyvezetője a legújabb forgalmazott gyártójuk kiválasztásának okait.

A két cég közötti disztribúciós szerződés értelmében 2012. július 26-tól az Aspectis a D-Link IP megfigyelő megoldásainak kizárólagos hazai forgalmazója.

 

Forrás: D-Link Magyarország

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?