Gyorsuló pályára áll a video megfigyelő piac a jövőben

Jon Cropley, az IHS Markit vezető elemzője szerint a professzionális videofelügyeleti berendezések világpiaca 9,3 százalékkal nőtt 2017-ben. Ez a növekedés sokkal magasabb, mint 2016-ban (3,9 százalék) vagy 2015-ben (1,9 százalék ) volt . A növekedés az összetevői a bűnözés és a terrorizmus elleni kormányzati kiadások, valamint a magánszektor költségei a kiskereskedelmi és ipari létesítményekben alkalmazott berendezések cseréjéhez.

Forrás: alarmdirect.hu

Forrás: alarmdirect.hu

2018-ban várhatóan növekszik a biztonsági kamerák iránti kereslet és az előrejelzés szerint alacsonyabb lesz az ár-erózió is. E két tényező kombinációja 10,2 százalékos növekedést eredményez a videomegfigyelő berendezések piacán, amely 2018-ban elérheti a 18,5 milliárd dollárt.

A biztonsági kamerák iránti globális kereslet 2017-ben gyorsan nőtt, párhuzamosan az átlagárak további csökkenésével. Mindazonáltal a legtöbb országban a bevételek tovább növekedtek. A két leggyorsabban növekvő piac, Brazília és India volt. Mindkét országban a növekedés fő tényezője a privát kiskereskedelmi és ipari szervezetek kiadásainak növekedése a bűnözés megelőzésére használt HD CCTV rendszerekkel összefüggésben.

Míg a világ video megfigyelő rendszereinek piaca Kína nélkül 5,5 %-kal nőtt, addig a globális összbevételek 44 százalékát jelentő, kínai professzionális videómegfigyelő berendezések piaca önmagában 14,7 százalékkal növekedett. A kínai növekedés egyik legfőbb oka a kormány Xue Liang programja volt, amely a városi video felügyeletet kiterjesztette a környező vidéki területekre is.

A fentiek mellett a Cropley elemzése azt állapította meg, hogy bár a felügyeleti piac sok más piaccal összehasonlítva továbbra is nagyon töredezett, a professzionális videofelügyeleti berendezések kínálati bázisa fokozatosan koncentrálódik. 2017-ben az első 15 gyártó produkálta a globális bevétel 62 százalékát, másrészt a 2017-ben szállított összes biztonsági kamera 62 százaléka hálózati kamera volt.

Azt is feltárja, hogy az ebben az évben új kategóriát jelentő, mély tanulással rendelkező felvevők és szerverek, fontos elemei annak az elvárásnak, hogy a video analitika elkövetkező generációja mesterséges intelligenciát használjon. Ezek az eszközök 2017-ben a globális piaci bevételeknek csak 1% -át tették ki.

Az IHS Markit új globális és regionális piaci statisztikákat, előrejelzéseket és piaci részesedés becsléseket adott a Video Surveillance Intelligence Service számára. A videomegfigyelő berendezések piacának széles körű lefedettségével részletes adatokat és elemzéseket nyújt, beleértve a regionális és globális piaci előrejelzéseket.

Forrás: securityworldmarket.com

Fordította: Ecsedi Ákos

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások