covid-vakcina-cover

A COVID-19 válság következő szakasza – Növekvő biztonsági kockázatok

A lezárások és a kijárási tilalmak eredményeként számos területen csökkentek világszerte a bűncselekmények, biztonsági események, ugyanakkor a COVID kapcsán változatlanul számolnunk kell a biztonsági kockázatok más típusú újszerű spektrumával. Ezeket összegzi vázlatosan Natacha Crnjanski, a Nemzetközi SOS szervezet szakembere IfSecGlobal hasábjain. (tovább…)

brfk

Bűnözési statisztikai adatok Budapesten

A BRFK múlt évi tevékenységéről szóló beszámoló szerint, amelyet csütörtökön tettek közzé a budapest.hu oldalon, a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma a 2018-as évben 9,8 százalékkal – 62 870-ről 56 739-re – csökkent. (tovább…)

video-megfigyeles-piac-cover

Gyorsuló pályára áll a video megfigyelő piac a jövőben

Jon Cropley, az IHS Markit vezető elemzője szerint a professzionális videofelügyeleti berendezések világpiaca 9,3 százalékkal nőtt 2017-ben. Ez a növekedés sokkal magasabb, mint 2016-ban (3,9 százalék) vagy 2015-ben (1,9 százalék ) volt . A növekedés az összetevői a bűnözés és a terrorizmus elleni kormányzati kiadások, valamint a magánszektor költségei a kiskereskedelmi és ipari létesítményekben alkalmazott berendezések cseréjéhez. (tovább…)

Lap teteje