Várhatóan több mint 25 százalékkal nő a hálózati videotermékek értékesítése

Az elmúlt évek pénzügyi válsága és a globális recesszió ellenére az IMS Research tanulmánya szerint várhatóan magas marad a videofelügyeleti rendszerek iránti kereslet világszerte.

A videomegfigyelő rendszerek piacának növekedése két tényezőből következi: állítja az IMS: egyrészt nem csökkent a videofelügyeleti berendezések iránti igény, másrészt a recesszió nem minden országban egyformán befolyásolta a piacot. Emellett a hálózati videomegfigyelő eszközök piaca várhatóan továbbra is erősödik, előre láthatóan több mint 25 százalékkal. Az IMS tanulmánya azt állítja, hogy a gazdasági visszaesés ellenére is továbbra is folytatódik az áttérés az IP-videotechnológiára, sőt ez erősíti a többi videoberendezés értékesítését is.

IMS vezető elemzője Gary Wong elmondta, reméli, hogy a teljes piac 2012-ben is nőni fog. Majd hozzátette, a videomegfigyelő berendezések piacát meghatározza a BRIC országokban (Brazília, Oroszország, India és Kína) tapasztalható tartós és erős a kereslet a hálózati rendszerek iránt. A BRIC piacon 2012-ben a növekedés várhatóan meghaladja a 30 százalékot – tette hozzá az elemző.

„Egyes, a többinél jobb helyzetben levő piaci szereplők megbirkóznak a várható másodlagos recesszióval. Ezek azok a gyártók lesznek, amelyek erősen fokuszálnak arra, hogy a regionális kockázatcsökkentés érdekében növeljék portfóliójukat, beruháznak a fejlődő márkákba, és kiépítsék értékesítési hálózatukat a feltörekvő piacokon, mert rugalmasnak kell lenniük az eurózóna esetleges összeomlása esetén is” – tette hozzá Wong.

Forrás: IPSecurityWatch.com

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?