Remok–SzVMSzK együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást írt alá Szabó Lajos a Remok kuratóriumának elnöke és Német Ferenc az SzVMSzK elnöke 2013. november 26-án.

A Személy-, Vagyonvédelmi, Magánnyomozói Szakmai Kamara (SzVMSzK) elnöke Német Ferenc és az Alapítvány a Rendvédelmi és Magánbiztonsági Oktatásért és Kutatásért (Remok) kuratóriumának elnöke, Szabó Lajos az aláírás alkalmából kifejtette, az együttműködési megállapodás azért jött létre, hogy a két szervezet segítse egymást céljai elérésében. Az együttműködés a magánbiztonság területének hatékonyságát kívánja növelni az oktatás, a tudomány és a kutatás-fejlesztés támogatásával.

Remok

A Remok célja, hogy a rendvédelmi, magánbiztonsági tudomány számára nagyobb teret biztosítson, a nyilvánosság elé vigye a szakma tudományos eredményeit. A kutatás ösztönzése érdekében pályázatokat kívánnak kiírni, ehhez kérik a cégek, vállalkozások támogatását.

Szabó Lajos külön is kiemelte, hogy számítanak a cégek, vállalkozások támogatására, akár szoftverek, akár még működő, de már nem használt eszközöket is szívesen fogadnak. A pénzbeli adományokból pedig pályázatokat kívánnak kiírni a kutatás-fejlesztés támogatására. Emellett pedig önkéntesek segítségét várják, az elektronikus formában nem utolérhető tudományos értékű írások felkutatására és digitalizálására.

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?