Díjnyertes Assa Abloy innováció

Az Assa Abloy legújabb mobil hozzáférési megoldása, az Abloy Cumulus elnyerte az Év Biztonsági Innovációja díjat a rangos Fire & Security Matters Awards 2024-en.

Forrás: securityonscreen

Az Abloy Cumulus, amely az Assa Abloy Opening Solutions EMEIA Digital Access Solutions termékcsaládjába tartozik, egy új kulcs nélküli hozzáférési megoldás. Az Abloy Cumulus termékpalettája kulcsnélküli és online hozzáférési megoldásokat foglal magában, a mobilkulcsoktól, lakatoktól, vezérlőktől, lengőfogantyúktól és kulcstartóktól kezdve. Mindez a szoftvereszközön keresztül adminisztrálható, biztonságos hozzáférést biztosítva bárhonnan.

Mivel a megoldás nem igényel folyamatos hálózati lefedettséget – sem a zárszerkezethez, sem a mobiltelefonhoz – a legigényesebb vagy legtávolabbi helyeken is működik. Ez új típusú ügyfelek számára biztosítja a mobil hozzáférési megoldás előnyeit. Sok ilyen ügyfél számára ez idáig csak a kulcsos digitális hozzáférési vagy mechanikus megoldások voltak alkalmasak.

Az FSM 2024-es év biztonsági innovációja díjat a brit Coventryben rendezett ünnepségen adták át.

Kényelmes és sokoldalú

A felhasználói mobiltelefonok kiküszöbölik a kulcskezelési problémákat, lehetővé téve a felhatalmazások gyors és kényelmes kiadását és módosítását a felhasználó okostelefonján, így hozzáférést biztosítanak bármely Abloy Cumulus záreszközhöz, bárhol is legyen. A megoldás segít a vállalkozásoknak minimalizálni a költségeket és az elveszett kulcsokkal vagy a jogosulatlan hitelesítő adatok terjesztésével és visszaélésével kapcsolatos biztonsági fenyegetéseket. Minden zárszerkezet kiterjedt ellenőrzési nyomvonalat biztosít a helyzetfelismerés javításához.

A natív készülékcsaládot kültéri használatra tervezték és tanúsították, még a legzordabb éghajlaton is.

Többféle integrációs lehetőség

„Az Abloy Cumulus API-n keresztül épült fel, ami azt jelenti, hogy könnyen integrálható különféle hozzáférés-kezelő rendszerekkel, foglalás- vagy munkafolyamat-kezelő szoftverekkel és még sok mással” – magyarázza Hanna Sillanpää, az Assa Abloy Opening Solutions EMEIA Abloy Digital Solutions termékosztályának vezetője.

Forrás: securityonscreen

Kapcsolódó cikkek: