Digitális hozzáféréskezelés a kórházak érzékeny helyein

Az Assa Abloy szerint könnyen hozzáadható digitális hozzáférés-kezelés az érzékeny terekhez (pl gyógyszeres szekrények, mobil kocsik, stb.) minden egészségügyi intézményben, mérettől függetlenül. Erre nyújt megoldást az Aperio KL100.

Forrás: Assa Abloy Opening Solutions

Az Assa Abloy Opening Solutions úgy véli, hogy az egészségügyi szektorban a kis terek ugyanolyan figyelmet igényelnek, mint a nagy területek – a kórházakban, egészségügyi központokban, klinikákon és más egészségügyi épületekben. Míg a hagyományos mechanikus kulcsok ugyan meg tudják oldani a biztonságos hozzáférés problémáját, ez nem ritkán többlet időbe telhet, ami a működési hatékonyság csökkenéséhez vezethet.

Egy forgalmas kórházi osztályon a kulcsok könnyen elveszhetnek. A mechanikus zárolás nem tudja naplózni, hogy ki és mikor fér hozzá az egyes zárakhoz. A jogosultságok megsértése pedig olykor akár súlyos következményekkel járó problémákhoz is vezethet.

Csakúgy, mint minden érzékeny nyílásnál, minden épületben a biztonság megsértése vagy az illetéktelen hozzáférés kockázatai és költségei is nagyok lehetnek.

Számos mechanikai megoldás hátránya akadályozhatja az orvosi ellátást. Gyakran több alkalmazottnak is különböző időpontokban van szüksége hozzáférésre olyan környezetben, amely a hét minden napján, 24 órában üzemel. A megfelelő kulcs vagy kulcstartó keresése késedelmet okoz, és az ápoló személyzet idejét vesztegeti.

Minden forgalomban lévő kulcsot naplózni és felügyelni kell a gyógyszerbiztonság vagy annak biztosítása érdekében, vagy hogy a beteg holmija biztonságban legyen az ágy melletti szekrényekben. Ha a kulcsok eltűnnek, a zárat ki kell cserélni, ami időbe és pénzbe kerül. A gond és a fejfájás megsokszorozódik, ha elveszik egy mesterkulcs.

„A hozzáférési pontok biztonságának mechanikus, digitális hozzáférési rendszer nélküli kezelése növeli a kockázatot, a bonyolultságot és a munkaterhelést” – mondja Lars Angelin, az Assa Abloy Opening Solutions EMEIA üzletfejlesztési vezetője.

Digitális hozzáférés az Aperio KL 100 kulcsrendszerrel

„A digitális hozzáférés választása nyomon követhető, rugalmas és kényelmes. Az olyan termékek, mint az Aperio KL100 Wireless Cabinet Lock, sokkal több hozzáférési pontot helyez a digitális rendszer irányítása alá, így ezek egyetlen integrált szoftveres interfészről kezelhetők, és ugyanolyan szintű vezérlést kínálnak, mint bármely más digitális hozzáférési eszköz.”

Bármely tároló eszköz biztonságosan hozzáférhető

A robusztus, az úton tesztelt, akkumulátoros Aperio KL100 a szekrényeket, EPMA kocsikat, gyógyszeres fiókokat és szinte bármilyen más kis tároló eszközt a digitális hozzáférési rendszer szerves részévé teszi. Az állítható bütyök egyszerű beállítással teszi lehetővé a gyógyító személyzet, illetve a betegek számára az engedélyezett hozzáféréseket. Ez a digitális eszköz is nagyon kevés energiát fogyaszt: egyetlen akkumulátorral működik, csak a hitelesítő adat bemutatásakor „ébred fel”, és nincs szüksége speciális karbantartásra.

Az Aperio termékcsalád többi tagjával összhangban a KL100 nagyobb rugalmasságot biztosít a fizikai kulcsokhoz képest. Kompatibilis az összes főbb RFID technológiát használó intelligens kártyákkal és távirányítókkal, valamint az okostelefonok feloldásával Bluetooth LE és NFC segítségével. Az eszköz egyszerre, párhuzamosan több hitelesítési technológiát is képes fogadni, így a biztonsági vezetők saját tempójukban, vagy csak a megfelelő alkalmazottaknak adhatják ki a mobilkulcsokat.

Angelin hozzáteszi: „Az egészségügyi személyzet pontosan szükségleteikhez vagy hatáskörükhöz szabott hozzáférést kapnak”.

Egyszerű hardverintegráció

Az Aperio KL100-at úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen integrálható legyen bármilyen új vagy meglévő beléptető rendszerrel – több mint 100 különböző gyártótól. A meglévő felhasználói hitelesítő adatokat nem kell lecserélni.

A KL100 csatlakoztatható online, offline vagy OSS-kompatibilis integráción keresztül – és bármikor válthat közöttük. Az online felügyelet valós idejű ellenőrzést tesz lehetővé minden KL100-as zár felett, egyszerű hozzáférési jogosultság-adminisztrációval és azonnali ellenőrzési nyomvonalak elérhetőségével bármely megnyitás vagy felhasználó számára – ami gyorssá és pontossá teszi az incidensek kivizsgálását.

Forrás: Assa Abloy Solution, Git Sicherheit

Kapcsolódó cikkek: