Az Aperio vezeték nélküli zárolás kiterjeszti a mobil beléptetés támogatását

A mobil biztonság terén elterjedt gyors növekedéssel az Aperio kiterjeszti a mobil hitelesítő adatok támogatását. A számos hitelesítő technológiával való kompatibilitás kritikus tényező lehet a hozzáférés-vezérlés kiválasztásakor. Miközben a szervezetek világszerte vizsgálják a mobilkulcsokra való áttérést a beléptetéshez, ez a szempont jóval fontosabb mint korábban.

Forrás: AssaAbloy

Az Aperio nyílt technológiai platformja a kompatibilitásra épül. A külső gyártók beléptetőrendszereivel való integrációhoz szükséges akkumulátoros beléptetési hardverek szinte minden nyitást biztosítanak.

Vezeték nélküli Aperio fogantyúk, burkolatok, hengerek, biztonsági zárak, szerverállvány-zárak és új szekrény-/szekrényzárak közül választhatnak az ügyfelek. Az Aperio segítségével egyszerű az összes hozzáférési pont digitális vezérlése.

A mobil beléptetési lehetőségek bővítése

A végfelhasználói kereslet változásait tükrözi Assa Abloy felmérése, a Wireless Access Control Report 2023, amely azt jelzi, hogy a szervezetek 29%-a már használja a mobil hitelesítő adatokat – az RFID-kártyák helyett vagy mellett –, míg a válaszadók további 40%-a két éven belül tervezi azok telepítését. A Report adatai szerint a mobilra való váltásnál a legfontosabb szempont a kényelem.

Az Aperio natív mobil hozzáférés a HID Seos-ra épül, amely egy következő generációs platform kategóriavezető kriptográfiával, hitelesítéssel és adatvédelemmel. A Seos Mobile Access támogatja az NFC-t és a BLE-t is. Az Aperio készülék telefonos feloldása egyszerű és intuitív: a felhasználók egyszerűen bemutatják telefonjukat az olvasónál, akár egy intelligens kártyát és még egy plusz alkalmazást sem kell megnyitniuk.

A mobilmegoldások iránti növekvő keresletre válaszul az Aperio a Gallagher és a Stid legmodernebb mobil hozzáférési hitelesítő adatait is integrálta. Ezzel az Aperio kibővíti a rendelkezésre álló lehetőségek körét, megkönnyítve a mobileszközökkel való zökkenőmentes integrációt és a fokozott rugalmasságot.

Nyílt ökoszisztéma

„Az Aperio megközelítése olyan ökoszisztémát támogat, ahol a vásárlókat nem korlátozzák kezdeti döntéseik” – teszi hozzá Van Den Bossche. „Az Aperio-felhasználók könnyedén, kötöttségek nélkül térhetnek át a legújabb mobil hitelesítési technológiákra, készen a fejlődő biztonsági igények és az új kihívások kielégítésére.”

Ezenkívül a rugalmasság növelése érdekében az Aperio zárak több hitelesítési technológiát is képesek kezelni ugyanazon a helyen: A biztonsági vezetők fokozatosan bevezethetik a mobil belépetetést, miközben a már kiadott RFID-kártyák érvényesek maradnak.

Az Aperio hitelesítő kompatibilitása a platformmal párhuzamosan nőtt. Az Aperio vezeték nélküli eszközök mostantól az RFID-technológiák legszélesebb skáláját képesek kezelni, online és offline módban egyaránt.

Forrás: AssaAbloy, Securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek: