Tovább bővül a Motorola biztonsági portfólió – A Motorola Solutions felvásárolja a Videotec-et

A Motorola Solutions megállíthatatlannak tűnik a biztonsági iparban tett felvásárlási törekvéseivel. Márciusban vásárolta meg z Ava Securityt a felhőalapú videobiztonság -elemzés brit globális szolgáltatóját, majd áprilisban a videoanalitikával foglalkozó Calipsát, most pedig robusztus videomegoldás szolgáltató Videotecet.

Forrás: asmag.com

A Videotec öt kontinensen jelenlévő videófelügyeleti megoldásokat kínál, és olaszországi gyártóhelyéről több mint 100 országban forgalmaz. A cég a kamerákra és tartozékokra összpontosít, mind a civil, mind az ipari külső környezet megfigyelése kapcsán. PTZ és rögzített kamerái robusztus kialakításukról ismertek, így különösen alkalmasak olyan ágazatokban, mint az olaj- és gázipar, a tengeri közlekedés, a vasút, a repülőterek és a kritikus infrastruktúra.

Néhány példa a Videotec alkalmazásokra

A Maximus MPXL Series2 PTZ kamera egy day/night kamerát és egy nagy hatótávolságú LED-es megvilágítót egyesít egyetlen eszközben, ideális minősített területekhez, mint például fúrótornyok, finomítók, tartályok, vagy a vegyi és gyógyszergyártási folyamatok nyomon követésére. Az ULISSE EVO DUAL, egy vizuális kamerát és egy hőkamerát kombináló PTZ hálózati rendszer, amely ideális kültéri videofelügyelethez a kerületek és határok, kritikus infrastruktúrák, forgalomfigyelés és vasutak számára.

ULISSE EVO DUAL és Maximus MPXL Series2

Az új akvizíció megerősíti a Motorola Solution termékportfólióját

A cég ernyője alá már olyan márkák tartoznak, mint az Avigilon, a Pelco, az Envysion és az IndigoVision. Két másik márkával, az Openpath-tal és az Ava-val a Motorola Solutions egyre nagyobb teret hódít a főként vállalati felhasználóknak szánt felhőalapú kínálatban. A most felvásárolt Videotec, a Pelcóval együtt segíti a jövőbena Motorola Solutions portfóliójának bővítését kritikus infra (hőkamerás) termékekkel és megoldásokkal.

“A kritikus infrastruktúra biztonságának és működési folytonosságának védelme létfontosságú városaink és vállalkozásaink számára” – mondta Greg Brown, a Motorola Solutions elnök-vezérigazgatója az akvizíciót bejelentő sajtóközleményben. “A Videotec speciális kamerakészletével kiterjesztjük a portfóliónk széles skálája, hogy segítsünk biztosítani és támogatni ezen összetett, alapvető iparágak igényes környezetét.”

A Motorla Solutions már az 5. helyen áll az asmag.com 2021-es Security 50 listáján, 2020-as biztonsági berendezések értékesítési bevétele 927 millió USD. Előnyös helyezése nagyrészt a vállalat elmúlt néhány év során történt felvásárlásainak köszönhető, mivel a vállalat igyekezett kiterjeszteni hatókörét különböző vertikumokra és szegmensekre.

Forrás: asmag.com

Hozzászólások