Ujjlenyomatos fizetési kártyát fejleszt a Mastercard és a Samsung

A Samsung Electronics és a Mastercard, megállapodást írt alá egy olyan biometrikus kártya kifejlesztéséről, amely beépített ujjlenyomat-leolvasóval rendelkezik. A cél a tranzakciók gyorsaságának növelése mellett, az érintés nélküli hitelesítésekkel a biztonság fokozása.

Forrás: balkaninfo.hu

Forrás: balkaninfo.hu

A biometrikus hitelesítési képesség biztonságosabb interakciókat tesz lehetővé kevesebb fizikai érintkezési ponttal, mivel nincs szükség PIN-kód megadására a kezelőn. Ezenkívül további biztonságot nyújt a jelenleg rendelkezésre álló hitelkártyák számára azáltal, hogy egyedi ujjlenyomaton keresztül ellenőrzi a kártya tulajdonosának személyazonosságát.

A biometrikus kártyák a Samsung System LSI Business új biztonsági chipkészletét fogják elfogadni, Az új típusú kártya elméletileg kompatibilis lesz minden jelenleg használatos, modern kártyaelfogadó terminállal, így az üzleteknek nem kell majd a technológia támogatása miatt eszközöket cserélniük.

“A különféle alkalmazások, például útlevelek, hitelkártyák és mobil eszközök erős biztonsági megoldásainak hátteréből kiindulva a Mastercard és a Samsung Card segítségével olyan környezetet teremtünk, ahol a fogyasztók nagyobb biztonsággal vehetik igénybe a kártyás fizetéses szolgáltatásokat” – nyilatkozta Harry Cho, a Samsung Electronics alelnöke.

A Samsung Card Dél-Koreában – a tervek szerint már ebben az évben ebben elkezdi a kártya bevezetését, első körben a vállalati hitelkártyák piacán.

Forrás: businesswire.com

A helyzet az, hogy a Mastercardnál a téma immár évek óta porondon van, különböző kísérleti fejlesztésekkel és teszt periódusokkal. Egy ilyenről Dél-Afrikai alkalmazás vonatkozásában mi már 2017-ben is beszámoltunk, de a malmok láthatóan lassan őrölnek, de talán majd most. A szerk.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások