A jövő héttől végre elérhető lesz a teljes titkosítás a Zoomba

A tavasszal még szinte ismeretlen Zoom teljesen váratlan helyzetbe került a hirtelen rászakadt több millió felhasználó miatt, a fejlesztési ütemtervét is újra kellett gondolnia a kiszolgálásuk érdekében. Nem kevés problémát okozott, hogy az alkalmazás adattitkosításra vonatkozó állításai is félrevezetően voltak.

Titkosítás végponttól végpontig

A probléma megoldása érdekében a Zoom ígéretet tett arra, hogy elérhetővé teszi a végponttól végpontig tartó titkosítást a felhasználói számára, ezzel pontot téve az ügy végére. Ez azt jelenti, hogy nem pusztán titkosított adatkapcsolatot használ majd a kép és a hang továbbításakor, de magát a videofolyamot is külön titkosítja a résztvevők eszközein, mielőtt az továbbításra kerülne az interneten.

Forrás: Zoom blog

Forrás: Zoom blog

A Zoom szerint a titkosítási lehetőség a jövő héten válik majd elérhetővé az ingyenes és a fizetős felhasználók számára, de az első időszakban technikai előzetes formában, azaz a csevegőszobákat készítők a saját felelősségükre aktiválhatják, nem garantált a tökéletes működése.

További hír, hogy a végponttól végpontig titkosítást használó Zoom-szobák maximum 200 résztvevősek lehetnek.

Forrás: origo.hu

A Zoom változatlanul egyike a legnépszerűbb Home Office szolgáltatásoknak és a második hullám berobbanása okán nyilván töretlen népszerűségre számíthat a belátható jövőben is. A szerk.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások