Kétfaktoros hitelesítés a Zoomban – Megnövelt biztonság

A Zoom bejelentette, hogy mostantól minden felhasználónak lehetősége van kétfaktoros hitelesítésre az idén igencsak népszerűvé vált szolgáltatásainak esetében. Erre a védelmi intézkedésre már sokan vártak, nem véletlenül, hiszen a Zoom is számtalanszor került, illetve kerül a kiberbűnözők célkeresztjébe.

Forrás: biztonsagportal.hu

Forrás: biztonsagportal.hu

Kétfaktoros azonosítás

A Zoom kétfaktoros azonosítási megoldása nem tartogat különösebb meglepetéseket. Alapvetően háromféle módon vehető igénybe. Vagy authentikátor (például Google Authenticator, Microsoft Authenticator, FreeOTP) alkalmazásokkal lehet a bejelentkezések alkalmával egyszer használatos kódokat generálni, vagy azokat SMS-ben, illetve telefonon keresztül lehet kérni.

Zoom Dashboardon keresztül

A kétfaktoros hitelesítés beállítását legegyszerűbben a Zoom Dashboardon keresztül lehet elvégezni, ahol a biztonságot érintő paraméterek között lehet megtalálni az új lehetőségeket. Az itt megadott hitelesítési módszer révén a kétfaktoros azonosítás a Zoom webes felületén, az asztali alkalmazásban, a mobil appban és a Zoom Roomban is érvényre jut. Az újonnan bevezetett hitelesítési eljárások szerepkörök és csoportok szerint is konfigurálhatók.

Forrás: biztonsagportal.hu

A Home Office szolgáltatások nagy „nyertesei” napjaink vészhelyzeti periódusainak és – ma már látható – hogy a járványhelyzetet követően is jelentősen fogják átalakítani a digitális kommunikációs vállalati és privát kultúrát. Így ezen szolgáltatások IT biztonságának növeléséhez kapcsolódó minden lehetőség fontos és megszívlelendő információ. A szerk.

Hozzászólások