Bővített Fokozatú Sugárvédelmi Továbbképzés

Idén ősszel, a Z&Z Biztonságtechnika Kft. társ cége, a DTS Consulting bővített fokozatú sugárvédelmi továbbképzést szervez budapesti oktatási helyszínén. (OAH engedélyszám: SVR-HA6177) A részvétel elengedhetetlen feltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen egy hamarosan lejáró, vagy legfeljebb 1 évnél nem régebben lejárt „Bővített fokozatú sugárvédelmi képesítéssel.”

warning_xrayinuse

A bővített fokozatú sugárvédelmi bizonyítvány érvényessége 5 év. Ennek lejártával a képzettség meghosszabbításához ismétlő oktatáson kell részt venni és egy sikeres vizsgát követően újabb 5 évre lehet érvényes a képesítés.

Tanfolyam időpontja: 2020. szeptember 16-18.

Helyszín: Budapest
Tanfolyam díja: 38 000,- Ft
Vizsga díja: 4 000,- Ft
A díjak nettóban értendőek és mentesek az adó alól.
Jelentkés: office@dtsc.hu

Jelentkezési határidő: 2020.08.31.

Sugárvédelmi végzettség kell a csomagvizsgáló röntgenek kezeléséhez

A 487/2015. XII. 30. kormány. rendelet 18. §-a előírja, hogy a szakman gyakorlásához szükséges végzettség megléte mellett, az atomenergia alkalmazási körébe tartozó tevékenységet csak megfelelő fokozatú sugárvédelmi képzettséggel rendelkező személy végezhet.

A sugárvédelmi képzettség három fokozatát különbözteti meg a rendelet 19. §-a az alábbiak szerint:

  • alapfokozatú sugárvédelmi képzettség,
  • bővített fokozatú sugárvédelmi képzettség,
  • átfogó fokozatú sugárvédelmi képzettség.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

A csomagvizsgáló röntgenberendezések üzemeltetési engedélyének megszerzése érdekében a kezelő személyzetnek alapfokú sugárvédelmi tanfolyamot kell elvégeznie, míg 1 főnek, aki a sugárvédelmi megbízott lesz, bővített fokozatú sugárvédelmi tanfolyamon kell részt vennie és ott sikeres vizsgát tennie. Mind az alapfokú, mind a bővített fokozatú képesítés a vizsga napjától számított 5 évig érvényes.

Forrás: Z&Z Biztonságtechnika Kft.

Forrás: oah.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások