Kulcsszerepben a személyzet oktatása – Ingyenes e-learning modulok a Z&Z-től

A fenyegetések sokszínűsége és az állandóan változó biztonsági környezet az elmúlt másfél évtizedben korábban sosem tapasztalt tempóra kényszerítette a biztonságtechnikai rendszerek fejlődését, így a személyzet oktatását is. A beléptető vagy ellenőrző pontokon alkalmazott technológia megértéséhez napjainkban már minimum egyetemi fizikatankönyv kell, de lassan ez is kevés. Röntgensugárzás, milliméter hullámok, indukció, spektroszkópia, computer tomográfia és így tovább. A személyzet oktatása nélkülözhetetlen a mai környezetben.

Forrás: Z&Z biztonságtechnika

Forrás: Z&Z biztonságtechnika

A folyamatos innováció természetszerűleg jelentős költségnövekedést és az alkalmazásra vonatkozó szigorúbb szabályozási környezetet jelent a felhasználók számára. A rendszerekre költött összegek megtérülése, vagy a valós biztonság illúzió marad csupán, hiszen a dobozokba zárt fizika, a technikai eszközök és rendszerek önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket. A világtörténelemben számtalan példa akad arra, hogy a legmodernebb fegyver, vagy fegyverrendszer a megfelelően kiképzett személyzet nélkül csupán a kőbunkó funkciójával bír. A jól felkészült élőerő pedig egyre drágább és egyre nehezebben pótolható. Éppen ezért fontos a biztonsági munkatársak képzésében a szükséges képességek, védelmi kompetenciák gyors és ellenőrzött elsajátítása, az ismeretek rendszeres felújítása, ellenőrzése.

A világjárvány szünetet rendelt

A koronavírus miatt elrendelt kijárási korlátozások, a gazdaság átmeneti lelassulása vagy a turizmus szünetelése jó alkalmat kínál arra, hogy a felhasználók a terhelés nélküli biztonsági rendszereket ellenőrizzék, a védelmi koncepciót áttekintsék és frissítsék, valamint a biztonsági személyzet oktatását előtérbe helyezzék. A most hasznosan eltöltött idő később, a mókuskerék újbóli felpörgésével kamatozik majd.

A technikai eszközök és rendszerek karbantartása mellett a kényszerpihenőre kárhoztatott kezelőszemélyzet oktatására, szaktudásának felfrissítésére vagy akár továbbképzésére is megfelelő időszakot nyújthat a világjárvány által okozott hirtelen leállás. A békeidőszakban kínált képzések most online formában, vagy távoktatással is elérhetőek, így a kijárási korlátozások betartása mellett is elvégezhetőek a kurzusok.

Amit a Z&Z nyújt

A Z&Z Biztonságtechnika az általános biztonságtechnikai képességfejlesztésen, oktatáson túl a személy- és csomagvizsgálathoz alkalmazott speciális rendszerek kezelői, üzembentartói és vezetői állománya részére nyújt képzési szolgáltatásokat. A ki- és beléptetési ellenőrzéseknél használt felderítő eszközöknél a jogszabályban is előírt kötelező szakmai ismeretek oktatása, illetve a felhasználói és alkalmazástaktikai képzés mellett a folyamatos üzemeltetéshez szükséges tudást és tapasztalatot is biztosítja a megbízók részére a felhasználói alapszinttől egészen az eszközök alkalmazása során bekövetkező események és lehetséges konfliktushelyzetek kezelésén át, a felügyeleti, ellenőri szintű hozzáférésig. A képzések magas színvonalát garantálja – egyebek mellett – a hazai és nemzetközi piacon is jelentős gyártóüzemek és multinacionális nagyvállalatok közvetlen biztonságszervezési és biztonságtechnikai támogatása, a képzéseket vezető és abban résztvevő oktatók kiváló szakmai és gyakorlati kompetenciája, valamint a Z&Z szakmai együttműködése az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karával.

A Z&Z egyedülálló tapasztalattal és technikai háttérrel indít fémdetektor, csomagvizsgáló röntgenkezelő, ellenőrző-áteresztő pont üzemeltető, speciális felderítő eszköz kezelő személyzet részére oktatásokat, alapfokú- és bővített fokozatú sugárvédelmi tanfolyamokat és kapcsolódó képzéseket. A Z&Z oktatási és képzési szolgáltatásai hagyományos csoportos-tanfolyaminak egy része, a kijárási korlátozások alatt pedig távoktatás formájában, e-learning modulokon keresztül érhető el.

Ingyenes e-learning oktatás

A berendezések felhasználói ismeretéről szóló magyar nyelvű e-learning anyaghoz 5 főig ingyenes hozzáférést biztosít a Z&Z 3 hetes időszakra. Az oktatási anyag a kezelői kézikönyvön alapul, kiegészítő médiatartalmakkal, információkkal, teszttel segíti a berendezések kezelésének elsajátítását. A tanulási folyamat, a tananyag feldolgozása ellenőrizhető és dokumentált.

További információk, jelentkezés:

Dudás József
Oktatási menedzser
jozsef.dudas@zandz.hu

Forrás: Z&Z biztonságtechnika

Forrás: Z&Z biztonságtechnika

A megrendelők igényeit és elvárásait a cég az ismétlődő képzések tananyagainak folyamatos frissítésével és testreszabásával is biztosítja.. Az oktatási modulok képzési folyamatba illeszthetők, integrálva az adott szervezet oktatási stratégiájába. A szervezet oktatási felelőse folyamatosan naprakész lehet a képzésben résztvevő munkatársak kompetencia szintjéről, az egyes modulok elvégzéséről és eredményeiről. A szakmai ellenőrzések során felmérhető a résztvevők felkészültségi szintje, így a további oktatásban személyre szabható az elsajátítandó tananyag, elkerülhető a már ismert elemek ismételt oktatása.

Z&Z a humán faktor szakértője. A biztonsági környezet, a vagyon-, személy- és infrastruktúravédelem, illetve a csúcstechnológia naprakész ismeretében kínál ügyfélre és feladatra szabott képzéseket a vagyonvédelmi piac szereplőinek, illetve a komplex biztonságtechnikai rendszereket üzemeltető cégeknek és nagyvállalatoknak. A legfejlettebb biztonságtechnika sem képes megfelelő emberi tudás és tapasztalat nélkül teljesíteni küldetését. A kulcspozíciót mindig a kezelőszemélyzet tölti be.

Forrás: Z&Z Biztonságtechnika

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások