3D-s megoldás a társadalmi távolságtartás kontrolljára a Huperlabtól

A COVID-19 miatt egyre fontosabbá válik a társadalmi távolságtartás fenntartása a fertőzés elkerülése érdekében. Ebből a célból az amerikai teszt és méréstechnikai neves fejlesztő Huperlab bemutatta a Social Distancing Measurement Solution technológiáját amely a 3D kamerás intelligens megoldást használja az emberek védelmére a vírusfertőzések ellen.

Social Distancing Measurement Solution

A fejlesztés méri az emberek közötti távolságot egy adott területen, és riasztást ad, ha egy előre meghatározott időn túl a rögzített távolsági kritériumok szerint túl közel kerülnek egymáshoz, pl, ha 1,5 méternél egymáshoz közelebb tartózkodnak, legalább öt másodperc időtartamig. A rendszer ezenkívül képes egy adott terület maximális kapacitási kritériumait is meghatározni. Amikor a kapacitás eléri a meghatározott maximális értéket, a fejlesztés többszöri riasztást ad a beépített hangszóróra, hogy figyelmeztesse az ott tartózkodókat a kívánatos távolság megtartására.

Forrás: huperLab

Forrás: huperLab

A megoldás Plug & Play, könnyen telepíthető 3D -s sztereó intelligens kamerával rendelkezik, kiberbiztonsági tanúsítással, beépített webszerverrel, pár beépített mikrofonnal és hangszóróval, valamint digitális be és kimenettel. A 3D sztereo video analitika futtatásához nincs szükség másik számítógépre, így a tulajdonjog teljes költsége alacsonyabb. A Huperlab partnerei további előnyeit tudják kihasználni SDK intelligens megoldásának: például bemérni az adott területen tartózkodó emberek számát, a minimális / átlagos távolságot köztük, stb. Az analitikai adatok integrálhatók a Microsoft Power BI és a Tableau a műszerfal kijelzőjén, és járvány elleni védekezésben jól hasznosítható jelentések készíthetők.

Forrás: securityworldmarket.com

Az utolsó hetek történéseinek tanulsága, hogy hosszabb távon kell együtt éljünk a járványveszéllyel, így igencsak felértékelődik az óvatosság és változatlanul minden olyan technikai innováció amely biztosítani tudja a vírus felett társadalmi kontrollt. Az itt vázolt fejlesztés különösen is érdekes és hasznos lehet, hiszen az egyik fő probléma napjainkban a tömegesedés elkerülése. A nagyobb rendezvények létszámának korlátozása és az emberek ottani mozgása valamilyen rendszerben történő kontrollja, figyelemmel kísérése, figyelmeztetés a problémás helyzetekre. Ez persze mindig felveti a GDPR megfelelés kérdését, mi mégis úgy gondoljuk, hogy napjainkban a védekezés szempontjainak kell primátust biztosítani. A szerk.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások