Videómegfigyeléssel az illegális szemétlerakók ellen

Az illegális szemétlerakás, a fejlődő városok egyik legfontosabb problémája. Az alábbiakban egy olyan mobil megoldást mutatunk be, amely folyamatosan figyeli az utcákat és segít rajtakapni az elkövetőket.

A Strops Technologies lettországi cég illegális szemétlerakás megfigyelésére alkalmas berendezések fejlesztésére szakosodott, amelyekkel az elkövetőkről bizonyító erejű video felvételek készíthetők. A telepes működtetésnek köszönhetően egy kép sem veszhet el, a STROPS AVS tulajdonosa vagy üzemeltetője akár egy hétig  használhatja a rendszert a telepek újratöltése nélkül.  Normunds Stepans,  a cég alapítója és kereskedelmi igazgatója magyarázta el a megoldásuk hardver és szoftver hátterét.

Videómegfigyeléssel az illegális szemétlerakók ellen Forrás: https://www.asmag.com/showpost/23162.aspx?utm_source=Newsletter&utm_medium=Email&utm_campaign=enewsletter&utm_term=News_23162&utm_content=20170706

Egy megoldási lehetőség: a SROPS AVS

„Egy video megfigyelő rendszer működtetéséhez hat kritikus összetevő kell: video kamera, szerver,  VMS ( Video Management System ) az infrastruktúra, tápellátás, és sok esetben az Internet.  Mobil rendszerekhez az előbbieken felül, még mobil router, antennakészlet és időjárás álló készülékház is szükséges. Mi összerakjuk ezeket az alkotóelemeket és  hozzáadunk egy, az egész rendszer valós idejű nyomonkövetését lehetővé tevő megfigyelő platformot.
A SROPS AVS folyamatos, Time Lapse, vagy pre-alarm felvételek készítésére alkalmas. 15 másodpercnyi cache  memóriáját ciklikusan frissíti, és tartalmát csak akkor menti át a helyi memóriába, ha alarm esemény következett be. Így biztosít minket arról, hogy egyetlen képkocka sem veszik el a történetből”.
A STROPS AVS  vonzó erejét tovább növeli, hogy  használatra készen érkezik, könnyű telepíteni, telepes üzemű, stabil és árarányos. Ezek meggyőző tények minden hatóság számára az illegális tevékenységek leleplezésére és az önkormányzatok pénzének megtakarítására” tette hozzá.

A standard CCTV tulajdonságok mellett a STROPS Partner Portal lehetővé teszi az összes, video megfigyeléshez tartozó tevékenység  nyomonkövetését, legyen az a telepek töltöttségi állapota, a kommunikáció és jelerősség, a kamera helyzete stb.
Természetesen a STROP AVS lehetőségei jóval túlmutatnak az illegális szemétlerakás határain. A lehetséges alkalmazási területeket az alábbiakban foglaltuk össze :

  • Az illegális szemétlerakás megelőzése
  • Hot spot rendőrség
  • Grafitti – falfestés megakadályozása
  • Ideiglenes illegális tevékenységek felderítése
  • Események biztosítása
  • Építkezések biztosítása és Time Lapse  naplózása
  • Határellenőrzés

A rendszer minden egyéb járulékos összetevő nélkül használatra kész. Amint kihelyezzük a STROPS AVS-t egy póznára vagy fára, máris működőképes.

Gazdaságos, legalább kétszer olcsóbb más árbócra  szerelt hagyományos rendszernél , az installáció gyors és nem kell semmilyen speciális szerszám, vagy munkagép. Akár a gépkocsi hátsó ülésére is felszerelhető. A rendszer mobilitása nagyon fontos, hiszen lehet, ha azonnali megfigyelésre van szükség és nincs idő a tervezésre, vagy a rendszeres létesítmények létrehozásához szükségek hatósági engedélyek begyűjtéséhez.

Az egészen világos, hogy a STROPS AVS nem helyettesítheti a hagyományos biztonsági megfigyelő rendszereket,  de az biztos,  hogy a távoli létesítmények megfigyelési igényének növekvő száma megnöveli a keresletet erre a termékre.

20170713_illegalis szemet 2

 

Forrás. https://www.asmag.com/showpost/23162.aspx?utm_source=Newsletter&utm_medium=Email&utm_campaign=enewsletter&utm_term=News_23162&utm_content=20170706

Fordította: Ecsedi Ákos

Hozzászólások