Fókuszban az Uniview – Hangsúly a minőségen!

2017 májusa óta vezeti az ALFA Digital Kft. kereskedelmi részlegét Faragó István. Az eltelt időszakban a cég dinamikus nyitását érzékelhetjük a piacon. Tevékenységük videó megfigyelőrendszerek import disztribúciója, forgalmazása, nagykereskedelme. Ezen belül is kiemelt helyen áll az Uniview márka kizárólagos disztribúciója. Weboldalukon tallózva jól használható, jól tagolt, áttekinthető tartalmakat felületeket látunk, nemrég megújult webáruházuk is.

Olvasóink számára először is egy rövid szakmai bemutatkozást kérnénk Öntől, talán egy céges Ars Poetica –t is, aminek segítségével nyilván közelebb jutunk az ALFA Digital piaci filozófiájának, szerepvállalásának a megértéséhez.

Az elmúlt tíz év legnagyobb magyarországi videómegfigyelési, képelemzési rendszereinek fejlesztése, üzemeltetése kapcsán igen széleskörű tapasztalatra sikerült szert tennem különböző gyártók, sokszínű termékei között. Az ALFA Digital, mint disztribútor arra törekszik, hogy olyan piaci helyzetet alakítson ki, amiben mind a végfelhasználó, mind a viszonteladói hálózat tagjai, beleértve a kereskedőket és a telepítőket is elégedett lehessen egy-egy üzlet kapcsán.

Forrás: ALFA Digital Kft

Forrás: ALFA Digital Kft

Az Uniview termékek bevezetésével, forgalmazásával bátor lépésre szánták el magukat a konkurens nagy kínai márkák a HikVision, illetve a DAHUA piaci dominenciája, átütő kommunikációs- és marketing nyomulása mellett. A lényeg tehát, miért pont az Uniview?

Az Uniview mindössze három évvel ezelőtt lépett a világpiacra, a 2011-es alapítása óta csak belpiacon végzett kereskedelmi tevékenységet. Ennek is tudható be, hogy egy viszonylag kevésbé ismert márka. Ebben a rövid időszakban azonban rendkívül nagy növekedési ütem mellett, Kína harmadik, a világpiac hetedik legnagyobb gyártójává vált.

Habár az Uniview nem fed le akkora területet a termékeivel mint az előtte álló gyártók, ellenben a kevesebbre nagyobb odafigyelést fordít. Ez megmutatkozik a gyártás során tanúsított minőségbiztosítás területén, a legkülönfélébb tesztelési eljárásokon. Korábban a köznyelvben a „kínai” egyet jelentett az olcsó, nem túl jóminőségű termékekkel. Ez sokat változott az utóbbi években, az Uniview filozófia és gyakorlat pedig kiemelten is a hosszú élettartamot, a jó minőségű alkatrészek felhasználását és a precíz gyártást jelenti. Nem véletlen, hogy két és fél év alatt eladott több ezer eszköz közül mindösszesen egyetlen kamerát cseréltünk garanciális keretek között. Ebben az egyetlen esetben is külső fizikai behatás érte a kamerát, tehát a garanciális csere inkább a mi rugalmasságunkra vezethető vissza, mintsem a garanciális kötelezettségekre.

Hogyan pozícionálná a közvetlen konkurenciához viszonyítva az Uniview kínálatot, melyek azok a piaci szegmensek, ahol esetleg egyértelmű előnyöket tud felmutatni?

Amennyiben technikai adatlapokat hasonlítunk össze, az Uniview nem nyújt többet, mint más gyártók termékei, esetenként akár kisebbek is az értékek. De ez nem azt jelenti, hogy rosszabb lenne. Sőt! Pont ez mutatja meg azt az innovatív hátteret, ami kiemeli a többi gyártó közül! Lehet, hogy más gyártó hasonló méretű hálózati rögzítője 400-500 Mbps sávszélességet igényel. Az Uniview is rendelkezik olyan eszközzel, ami képes erre, – akár 112 db Full HD videó streamet dekódolni egyidőben, egy eszközzel – csak nincs rá szüksége. A saját fejlesztésű és szabadalmaztatott technológiáknak köszönhetően nincs ekkora sávszélesség igénye az eszközeinknek. Ebből egyenesen következik, hogy extrém módon, 85-95%-kal kevesebb tárolókapacitásra van csak szükség.

Milyen alkalmazási területekre optimális az Uniview termékkínálat példákkal?

Az Uniview minden környezetben megállja a helyét. Legyen szó afrikai vonatépítésről vagy mélyhűtött termékek csomagoló üzeméről. A Starlight sorozatú kamerákban található, akár 0.0005 Lux fényérzékenységű képérzékelőknek köszönhetően színes képet kapunk a legsötétebb területeken is. Erről személyesen is meggyőződhettek azok akik kilátogattak a SecuriForum kiállításra. Itt egy teszt pódium keretén belül, főbb tulajdonságaikban egyforma, de más gyártmányú kamerákat, ugyanabban a környezetben lehetett összehasonlítani. Az Uniview által gyártott kamera ebben a teszt környezetben lekapcsolt világítás mellett is értékelhető, a részleteket is felismerhető, színes képet adva az egyik legjobb technikának bizonyult.

A beépített analitikai funkcióikkal komplett riasztórendszereket is képes kiváltani, miközben minden funkciót képes ellátni, – ha nem többet – amit egy hagyományos riasztó (sziréna kezelés, kivonuló járőrszolgálat értesítése, akár távoli képeléréssel is, stb.).

Hogyan választják disztribúciós partnereiket, hogyan áll most a hálózat?

Nagykereskedelmi partnereinknél törekszünk arra, hogy mindenkinek maradjon elég méretű földrajzi piaca. Természetesen előfordulnak átfedések, több partnernél is vásárló ügyfelek, de ezt helyén tudjuk kezelni viszonteladóinkkal. Biztosan nem fog olyan eset előfordulni, hogy egy vidéki városban nagykereskedésnek nevezzek ki egy régóta működő, nagy presztízzsel rendelkező partnerünk mellé egy garázsból kialakított üzletet.

Milyen konkrétumokat tudhatunk meg a termék support tevékenységről (módszerek, infrastruktúra stb?)

Műszaki támogató csapatunk aktív, napi kapcsolatban áll a gyárral. Sok esetben a mi általunk megfogalmazott igények alapján kerülnek új funkciók kifejlesztésre. Ügyfeleink hívását hivatalosan munkanapokon 8 és 18 óra között fogadjuk. Természetesen a kivitelezések nem minden esetben esnek ugyanebbe az időszakba, ezért megértéssel és támogatással fordulunk azon partnereink felé is, akik adott esetben akár az éjszaka közepén kérik a segítségünket!

Az Uniview termékeire 36 hónap garanciát vállalunk, de ez bátran lehetne több is. Ugyanis az elmúlt majd két és fél év alatt – ahogy említettem – mindössze egy esetben cseréltünk Uniview eszközt garanciális keretek között, ami azt gondolom elég jó arány.

Hol találkozhatunk a közeljövőben a cég technikáival?

Nemrég fejeződött be a Fővárosi Műjégpálya kamerarendszerének felújítása, illetve bővítése. A megrendelő olyannyira elégedett az új eszközökkel, hogy a rendszer továbbfejlesztésére is jelezte igényét, így az várhatóan további kamerákkal bővül majd. Első körben az öltözőkben elhelyezett eszközök biztonságát növelendő, minden négyzetcentimétert lefedő, smart funkciókkal ellátott, 4 MP felbontású, IP67 és IK10 védettségű kamerák kerültek felszerelésre. Emellett a szabadtéri részen egy PTZ kamera is elhelyezésre került, amivel arc alapján akár 200 méter távolságból is felismerhetők a korcsolyázó vagy csónakázó emberek.

A Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó egyike a legszebb környezetben megvalósításra került Uniview sikertörténeteknek, amire méltán lehetünk büszkék a kivitelező partnerünkkel együtt!

Forrás: Detektor Plusz Magazin

uniview_logo

Kapcsolódó cikk: