Az intelligenskártya-piac 2030 –ig várhatóan évi 5,7%-os CAGR-rel fog növekedni

A Grand View Research, Inc. új jelentése szerint a globális intelligens kártyapiac mérete 2030-ra várhatóan eléri a 21,73 milliárd USD-t. 2023 és 2030 között a piac várhatóan 5,7%-os CAGR-rel fog növekedni.

Az intelligens kártyák létfontosságú szerepet játszanak a különböző területeken, beleértve a hitelkártyákat és a különféle fizetési kártyákat. Különösen olyan helyzetekben alkalmazzák őket, amelyek nemcsak biztonságos és gyors tranzakciókat tesznek szükségessé, hanem a személyes adatok védelmét is. Ez magában foglalja a hitelkártyákat, a különböző típusú fizetési kártyákat, az állami igazolványokat, a vállalati személyazonosító kártyákat és a tranzitdíj fizetési kártyákat. Ezenkívül ezek a kártyák még jogi dokumentumokként is szolgálnak olyan esetekben, mint például az e-útlevelek és a vízumok. Számos kulcsfontosságú tényező jelentősen befolyásolja jelentősen a piac növekedését.

Forrás: Gremalto

A BFSI (Banking, Financial Services and Insurance) szektor az elsődleges hajtóerő

Az egyik elsődleges hajtóerő a termékek növekvő elterjedése, használata a szektoron belül. Ezen túlmenően az érintés nélküli intelligens kártyák iránti kereslet figyelemre méltó megugrása is megfigyelhető, ami a piac bővülését ösztönzi. A folyamatban lévő technológiai fejlesztések, beleértve a blokklánc és a tárgyak internete (IoT) terjeszkedését, kulcsszerepet játszanak a piac növekedésének fellendítésében az innovatív lehetőségek bevezetésével. A Grand View elemzői például azt találták, hogy 2021 szeptemberében a Standard Chartered Bank bemutatott egy élvonalbeli intelligens hitelkártyát, amelyet úgy terveztek, hogy megfeleljen az ügyfelek változó digitális preferenciáinak. Ez a megkülönböztető kártya alkalmas arra, hogy mindennapi előnyöket biztosítson a digitális elsőrendű életmódhoz igazítva. Az új intelligens kártya problémamentes kölcsönzést, valamint digitális jutalmakat és önkiszolgáló funkciókat kínál.

A távorvoslás is erős hajtóerő

A telemedicina és más egészségügyi technológiák gyors fejlődése várhatóan a piac növekedését fogja mozgatni. A betegek intelligens kártyákat használnak arra, hogy távolról, távorvoslási platformokon keresztül kapjanak orvosi ellátást. Emellett a termékek iránti kereslet növekszik, mivel az egészségügyi szolgáltatók és a betegek biztonságosabb és kényelmesebb módokat keresnek az orvosi kezelésekhez.

Egyre növekszik a digitális fizetési platformok száma

Az e-kereskedelem és a digitális fizetési platformok térnyerése megnövelte a biztonságos és megbízható kommunikációs csatornák iránti igényt az online tranzakciók megkönnyítése érdekében. Ennek eredményeként 2022-ben a legnagyobb, 40%-os bevételi részesedéssel a kommunikációs szegmens, 2022-ben pedig a legnagyobb, 40%-os bevételi részesedéssel a telekommunikációs szegmens rendelkezett, köszönhetően a mobil-előfizetők száma folyamatos növekedésének és a mobilhálózatok bővülésének.

Forrás: securityworldmarket