Újragondolt IT kiadások az otthoni munkavégzés okán

Egy új kutatás szerint a vállalatok az IT-kiadásaikat az otthoni és az irodai munka hibrid modelljét támogató technológiai beruházásokra összpontosítják. Az európai vállalkozások csaknem kétharmada tervez nagyobb beruházást az otthoni és az irodai munka kombinációját támogató technológiába, és több mint fele tervezi, hogy a munkatársak távoli támogatását helyezi előtérbe.

Forrás: Világgazdaság

Forrás: Világgazdaság

A PC-gyártó Dynabook megbízásából végzett kutatás több mint 1000 közép- és nagyvállalat vezető informatikai döntéshozóját kérdezte meg az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Hollandiában, hogy megtudja, mire fordítják a pénzt a következő 12 hónapban.

A megkérdezettek 65 százaléka nagyobb költségvetést szánt a rugalmasabb munkavégzésre, mivel a távmunkában is dolgozó alkalmazottak több időt töltenek majd távol az irodától.

A felmérés szerint a felhőplatformok, a kiberbiztonság, a távoli IT-támogatás és az IT-képzés az európai IT-vezetők számára a következő 12 hónapban a legfontosabb beruházási prioritások közé tartoznak. A 2020-as zavarokat követően ezek a beruházások alapvető fontosságúak a változó munkamódszerek és az üzletmenet folytonosságának támogatása szempontjából.

“Az elmúlt évben példátlan változások történtek a munkavégzésben, és a kutatásunkból egyértelműen kiderül, hogy az európai vállalkozások még mindig versenyt futnak annak elérésére, hogy IT-infrastruktúrájuk megfeleljen a megnövekedett távoli és hibrid munkaerő igényeknek” – mondta Damian Jaume, a Dynabook Europe elnöke.

Az IT-vezetők a gyorsan változó fenyegetettségi környezetet is tudatában vannak. A SonicWall 2021-es kiberfenyegetettségi jelentése szerint 2020-ban 56,9 millió IoT-támadási kísérlet, 5,6 milliárd malware-támadás és 4,8 billió behatolási kísérlet történt. A fenyegető szereplők a COVID-19 járványt kihasználva támadásokat hajtottak végre magánszemélyek és szervezetek ellen egyaránt, a távmunka terjedése pedig még sebezhetőbbé teszi az IT-rendszereket.

Ennek leküzdése érdekében a szervezetek mind az infrastruktúrájukat, mind az alkalmazottaikat fejleszteni igyekeznek: a Dynabook által megkérdezett informatikai vezetők 48 százaléka a kiberbiztonsági infrastruktúrát jelölte meg a következő egy év legfontosabb beruházási prioritásaként, amelyet a munkatársak informatikai képzése követ (40 százalék). A jelentés azt is megállapította, hogy a vállalkozások több mint háromnegyede (77 százaléka) most fontosabbnak tartja a biztonsági szoftvereket, mint 2019-ben.

Forrás: Computerworld

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások