Biztonsági robotikai rendszerbemutató a Continental Csoportnál

A Continental hannoveri fióktelepén a Security Robotics gyakorlati technológiát és lehetséges alkalmazási forgatókönyveket mutatott be a robotok által támogatott hálózati biztonsági technológiához.

balra: Argus kerekes robot

A Beehive drónrendszer az adminisztrációs épületek mentén végzett járőrjáratokat, míg az Argus és a Spot földi támogatást nyújtott, demonstrálva, hogy a biztonsági robotok integrált megoldásként is alkalmazhatók.

A drónrendszer terepfüggetlen, közepes és nagy területeken használható. A légi megfigyelés az egyik leghatékonyabb védekezési módszer, mert a gyakori és előre nem látható „légijárőrök” gyorsan és megbízhatóan fedezik fel az anomáliákat. A négylábú robotok szinte bármilyen terepen képesek mozogni. Az AI-algoritmusoknak és a nagy adatelemzési kapacitásnak köszönhetően a robotok minden járőrözéssel tanulnak valami újat. Az Argus kerekes robot nagy távolságokat tesz meg, és állomásokon tölti magát. Az infra- és hőkamerának köszönhetően sötétben is észleli az anomáliákat és jelzi azokat. Éjszakai üzemmódban való munkavégzés érdekében a biztonsági robot PTZ hőkamerával van felszerelve.

A Promobot digitális portaszolgálat intelligens kezdeti kapcsolatfelvételt és útbaigazító táblát kínál a vendégeknek. Szemmagasságban fogadja a látogatókat, önállóan járja be az útvonalakat és modern technikával van felszerelve. Mozgásra is reagál, és a megfelelő szoftvernek, érintőpadnak és integrált nyomtatónak köszönhetően látogatói igazolványok készítésére is alkalmas.

Forrás: Git Sicherheit

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások