Az identitás-ellenőrzés piacának folyamatos bővülése várható 2025-ig

A Marketsandmarkets legfrissebb identitás-ellenőrzési piaci információi azt mutatják, hogy ez az ágazat a becslések szerint a 2020-as 7,6 milliárd USD-ről 2025-re 15,8 milliárd USD-re nő, Az elemzők szerint az okok a csalások és identitáslopások megnövekedett száma, valamint a digitális identitások fokozottabb használata.

Forrás: Veridate

Forrás: Veridate

A kutatás megállapítja, hogy a nem biometrikus identitás-ellenőrző megoldások a leghasznosabb terméktípusok ezen a területen, mivel olyan dokumentumok ellenőrzésére használják őket, mint például kormányzati igazolványok, útlevél, vezetői engedély, hitel- vagy betét kártyák. A nem biometrikus megoldásokat elsősorban az ügyfelek távfelügyeletére, hamis személyazonosítás felfedésére, a KYC / AML megfelelésre (identitás ellenőrzés, pénzmosás elleni védekezés) és az üzleti folyamatok gyorsítására, automatizálására használják.

A mesterséges intelligencia és az ML (gépi tanulás) technológiák bevezetése és integrálása az identitás-ellenőrzési megoldásokba segít a szervezeteknek abban, hogy proaktívak legyenek, és hatékonyan észleljék és orvosolják a gyanús tevékenységeket, valamint az illetéktelen és invazív hozzáférési kérelmeket egy vállalati hálózaton. A gyorsan növekvő identitásalapú támadások és csalások miatt az ellenőrzési megoldások elengedhetetlenné válnak. A nem biometrikus megoldások szegmense elengedhetetlen része az identitás-ellenőrzési megoldásoknak, és a Marketsandmarkets szerint várhatóan hatalmas növekedésre számíthat a következő években.

Az előrejelzések szerint a felhőalapú telepítés a hagyományos modelleknél magasabb CAGR értékkel fog növekedni. A felhőalapú személyazonosság-ellenőrzési megoldások nem csak azt teszik lehetővé a szervezetek számára, hogy kezeljék költségeiket, hanem segítenek üzleti dinamizmus javításában is. Ez a leggyorsabban növekvő telepítési modell az identitás-ellenőrzési piacon. A kkv-k a felhőalapú telepítést részesítik előnyben, mivel költséghatékony és egyszerű. Ennek segítségével a kisvállalkozások sokkal alacsonyabb költségek mellett mérhetik fel a sérülékenységeket és csökkenthetik a sebezhetőségüket.. A felhőalapú platform központosított módot kínál az identitások ellenőrzésére. Azoknak a szervezeteknek, amelyek szigorú költségvetéssel rendelkeznek a biztonsági beruházásokra, a felhőalapú személyazonosság-ellenőrzési megoldások az optimálisak.

A szakterület fejlődéséhez technikailag aktív és erős szereplőként Észak-Amerika várhatóan a legnagyobb piaci részesedéssel járul hozzá az előrejelzési időszakban. Itt jelentősek a széleskörű kormányzati kezdeményezések, például az intelligens infrastruktúra, és intelligens városok kiépítése, a digitális személyazonosságon alapuló vezetői engedély, valamint az amerikai rendőrség identitás-ellenőrzési gyakorlata. A bűnüldözés kiemelt szerepet is kap: kiemelt szempont a bűncselekményekkel gyanúsítottak nyomon követése, valamint az eltűnt személyek felkutatása, így Észak-Amerikában is felértékelődik a személyazonosság megbízható igazolása. További ok az USA-ban is a már említett szempont: a vállalkozások, különösen a kkv-k közötti, a felhőalapú személyazonosság-igazolási szolgáltatások iránti növekvő igény az olyan előnyök miatt, mint a méretezhetőség és a költséghatékonyság.

A kutatók által a globális identitás-ellenőrzési piacon aktívként felsorolt ​​legfontosabb gyártók közé tartozik többek között az Experian, az Equifax, a Miltek Systems, a Thales, a Lexisnexis, az Onfido, az Acuant, az Idemia, a Transunion, a Securekey, az Idenfy és a Passbase.

Forrás: securityworldmarket.com

Hozzászólások