Új automatikus csempészárú észlelő szoftver

A holland OD Security bevezetésre kerülő THEIA csempészárú felderítő szoftvere a cég véleménye szerint világszerte az egyetlen olyan teljes test szkenner lesz a piacon, amely automatikus fenyegetésfelismerő szoftverrel rendelkezik.

Forrás: OD Security

A Theia komplex mesterséges intelligencia (AI) szoftvert használ, hogy automatikusan kiemelje és azonosítsa a beolvasott képek anomáliáit, ami a személyzetet a potenciális csempészárukhoz irányítja, és ezáltal megakadályozza a csempészáru bejutását, és javítja a börtönök biztonságát.

A Theia gépi tanulási algoritmusokra épül. Olyan „negatív” testszkennelési képek jelentős és egyre bővülő készletét tárolja, amelyek mentesek minden csempészárutól, így pontos gépi intelligenciával rendelkezik az optimális helyzet felismeréséhez és képes az észlelhető anomáliák pontos azonosítására a kezelő számára. Az üzemeltetők és a Theia közötti szimbiotikus kapcsolat csökkenti a kezelői hibákat, és várhatóan javítani fogja az általános biztonságot is a börtönökben ahol leginkább alkalmazni fogják.

A Theia-t alkotó gépi tanulási és mesterséges intelligencia-algoritmusok használatának óriási előnye, hogy a szoftver folyamatosan javul. A vállalat szerint minél több adatnak van kitéve a annál többet tanul, optimalizál, és annál pontosabb.

Forrás: securityworldmarket, OD Security

Hozzászólások