Gatekeeper – antiterror védelem a be és kiléptető kapuknál is

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nagyrendezvények közönség kapuinál is indokolt lehet az antiterror mechanikus védelem. A Gatekeeper nem csak biztonságos, de praktikus is. Gyors telepítés, ideiglenes, nagy biztonságú megoldás.

Forrás: Orion 21 Kft

Forrás: Orion 21 Kft

Korábbi cikkeinkben már több ízben is említettük partner cégünket a Marshalls-t és az általuk gyártott unikális termékeket, ezek egyik legjelentősebb csoportja a PAS68 minősítéssel rendelkező biztonsági utcai bútorzatok szortimentje.

A Marshalls hitvallása szerint egyre inkább van szükségünk olyan közösségi terekre, ahol biztonságosabban, boldogabban érezhetjük magunkat szeretteink, barátaink társaságában. Ennek szellemében számos olyan megoldással rukkoltak elő, mely lehetővé teszi, hogy a parkok, terek és egyéb közterületek védelmét olyan utcai bútorzatokkal lássuk el, melyek alap védelmi funkciójukon túl, környezetükbe is esztétikus módon illeszkednek.

Bár most bemutatásra kerülő termékünk első látásra talán kissé ellentétes hatást kelt a fentebb leírtakkal szemben, úgy gondoljuk, hogy mind kivitelezésében, mind design-ban megfelel a korábban jelzett elvárásoknak.

Köztudott hogy hazánkban – főképpen a nyári időszakban – jelentős látogató számú rendezvényeknek „ örvendhetünk” (persze ki-ki ízlése és tűrés tolerancia szintje szerinti mértékben). Ezek a főképpen szabadtéri rendezvények, széles kört ölelnek fel, beszéljünk akár gasztro- kulturális, vagy könnyű zenei fesztiválok sokaságáról. Töretlenül növekvő érdeklődést tapasztalhatunk szinte a legtöbb rendezvényre, de gondoljunk csak a félmilliós látogatottságú Sziget fesztiválra. Ezek a rendezvények egyre inkább követelik meg azt, hogy az érkező tömegeket megfelelő alapossággal és gyorsasággal be tudjuk léptetni az adott rendezvény területére, de biztosítanunk kell ezzel egy időben a látogatók biztonságát is.

Forrás: Orion 21 Kft

Forrás: Orion 21 Kft

Gatekeeper

A Marshalls RhinoGuard Steel Gatekeeper nevű megoldása pontosan ezt a célt hivatott szolgálni. A fejlesztés célja, hogy nagy látogató számú rendezvényeken megfelelően védett keretek között tudjuk elvégezni a vendégek beléptetését, ezen felül az eszköz segítségével könnyű szerrel egy védelmi vonalat is létrehozhatunk.

A Gatekeeper ideiglenes védelmi megoldást nyújt nagy létszámú rendezvények be és kijáratinál. Az eszköz sikeresen vizsgázott az IWA 14.1. minősített ütközési teszten, mely lefordítva azt jelenti, hogy a képes egy 50 km/h sebességgel közeledő 2,5 tonnás gépjárművet teljesen megállítani. A tesztelt megoldás elsősorban gyalogos forgalom áteresztésére szolgál, de gépjárműveknek is biztosíthatunk áthaladást amennyiben a helyszín adottságai ezt megkövetelik. Amit szintén fontosnak tartunk kiemelni, hogy az eszköz nem igényel semmilyen rögzítést. A rendszer könnyen és gyorsan telepíthető bármilyen felületre szegélyek vagy bármely más szerkezeti segédeszköz nélkül.

Forrás: Orion 21 Kft

Forrás: Orion 21 Kft

Anyag Lágyacél
Felület Galvanizált – opciós lehetőség a színre fújás
Modul alap szélesség / db (mm) 1725
Modul alap hosszúság / db (mm) 1876
Modul alap magasság / db (mm) 90
Modul alap súly / db (kg) 151
Elválasztó szélesség (mm) 164
Elválasztó hosszúság (mm) 1292
Elválasztó súly (kg) 1000
Teljes modul súly / db (kg) 245

A Gatekeeper – kiváltva az elavult fém kordonokat – unikális megoldásával és kivitelezésével megfelelően illeszkedik napjaink fesztiváljainak lüktető dinamikájába, megfelelő mechanikus védelemmel biztosítva, akár a legnagyobb látogató számú fesztiválok zavartalan beléptetését.

Farkas Richárd – Orion 21 Kft.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások