A Wanzl 3D People Counter az üzletben tartózkodó személyek számának ellenőrzésére

A 3D People Counterrel a Wanzl hatékony rendszert kínál a kiskereskedelmi szektorban a belépési korlátozások érvényesítésére és így az üzletbe egyszerre beengedett vásárlók számának korlátozására.

Forrás: Wanzl

A társadalmi távolságtartás az egyik legfontosabb tényező a fertőzési kockázatok csökkentésében. A 3D People Counter a videóalapú ügyfélszámlálásnak köszönhetően zökkenőmentes folyamatot tesz lehetővé az üzletben tartózkodó személyek számának korlátozásakor. Az érzékelővel támogatott személyszámláló nagy pontossággal rögzíti az üzletbe belépő és onnan távozó vásárlókat.

A megoldás a regisztráció során nem gyűjt, vagy tárol személyes adatokat. Kizárólag anonim módon számolja a belépő és távozó személyek számát. A rendszer nem rögzít videókat, és nem ismer fel személyiségjegyeket. Így az ePrivacyseal GmbH adatvédelmi követelményei teljesülnek.

A bejárat előtt várakozókat képernyőn keresztül tájékoztatják az üzletben tartózkodók aktuális számáról, valamint az aktuális belépési lehetőségekről. Amikor a boltban a vásárlók száma elérte a maximumot, vizuális információ jelenik meg, vagy opcionálisan hangjelzés is megszólal.

Az adott helységben (térben) egyidőben tartózkodók maximált létszáma a terület négyzetméterétől függően állítható be. Ennek a videóval támogatott látogatószámláló rendszernek az a különlegessége, hogy több be- és kijárat esetén is problémamentesen működik. Mindössze egy sztereoszkópos kamerára van szükség a kétdimenziós rögzítéshez, hogy a be- és kijáratoknál megbízhatóan lehessen számolni. Az üzlet oldaláról az egyetlen követelmény az áram csatlakozás és az internet biztosítása +a bejáratnál.

Véljük, hogy a látogatószámlálás felértékelődése a kiskereskedelemben még azt kiváltó COVID mellett is hosszú távú szempont marad, hiszen hatékonyan segítheti az üzleti tervezést. Mi korábbi cikkeinkben mutattunk be különböző gyártóktól hasonló fejlesztéseket, lásd: kapcsolódó cikkeinket.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások