Apple Pay: új biztonságos mobilfizetési lehetőség a GRÁNIT Banknál

A GRÁNIT Bank az Apple Pay lehetőségével, úgy alakítja át ügyfelei számára a mobilfizetést, hogy az minden eddiginél egyszerűbb, biztonságosabb, gyorsabb és kényelmesebb legyen, olvasható a pénzintézet közleményében.

Az Apple Pay alapja a biztonság. A bankkártya számát sem az eszköz, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel hozzá a szoftver a tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik.

Forrás: Móricz-Sabján Simon

Forrás: Móricz-Sabján Simon

„A GRÁNIT Bank célja, hogy a leginnovatívabb online banki megoldásokat és digitális pénzügyi szolgáltatásokat kínálja ügyfeleinek, annak érdekében, hogy kimagasló ügyfélélményt biztosítson kényelem, biztonság és gyorsaság tekintetében. Örömünkre szolgál, hogy mától új mobilfizetési megoldásként kínálhatjuk ügyfeleinknek az Apple Pay- t, és ezzel egyszerűsíthetjük online és bolti vásárlásaikat” – nyilatkozta Hegedűs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója.

Az Apple Pay beállítása rendkívül könnyű, a felhasználók továbbra is élvezni fogják a bankkártyahasználat minden előnyét. Bolti vásárlások esetén az Apple Pay a következő eszközökön működik: iPhone SE, iPhone 6 és ennél újabb verziók, Apple Watch. Series 1 és ennél újabb készülékek, írták.

Online vásárláskor applikációkban és webshopokban az Apple Pay elfogadása egyszerűen történik Touch ID vagy Face ID segítségével. Nincs szükség felhasználói fiók hosszas, manuális kitöltésére, vagy szállítási és számlázási információk megadására, mutattak rá.

Termékek és szolgáltatások alkalmazásban vagy Safari böngészőben Apple Pay-jel való vásárlásához a következő eszközök használhatók: iPhone SE, iPhone 6 és ennél újabb verziók, iPad Pro, iPad (5. generáció), iPad Air 2, illetve iPad mini 3 és ennél újabb verziók. A Safari böngészőben történő vásárlásokhoz használhatóak a 2012-ben vagy annál később kiadott Mac eszközökön, amelyeken macOS Sierra vagy ennél újabb rendszer fut, a vásárlás megerősítéséhez ebben az esetben iPhone 6 vagy ennél újabb verzió, Apple Watch, vagy Touch ID-val rendelkező MacBook Pro vagy MacBook Air szükséges, részletezték.

Forrás: vg.hu

Hozzászólások