Panasonic HomeHawk Floor – Állólámpa biztonsági kamerával

A Full HD felbontású kamera az állólámpa felső részében található, 140 fokos látószögű lencsét kapott, mozgásra kapcsol be, rendelkezik éjszakai üzemmóddal, igény esetén teljesen kikapcsolható. A kamera egy microSD kártyára rögzíti hanggal együtt a felvételt. Áramszünet esetén nyolc elemmel még kb. másfél óráig üzemképes.

Forrás: Panasonic

Forrás: Panasonic

Ugyan az állólámpa beépített kamerája diszkrét, de rejtettnek azért nem nevezhető, ami előny és hátrány is. Ha valakit mondjuk az Airbnb-n keresztül bérelt szobájában kukkolna vele a házigazdája, az kikapcsolhatja a kamerát, majd a memóriakártyát egy laptopba vagy okostelefonba helyezve törölheti a microSD-ről a felvételeket. Másrészt viszont ugyanezt megteheti a lakásba betört tolvaj is.

A lámpa képes csatlakozni a WiFihez, így egy Android és iOS rendszerekre elérhetővé váló mobilappon keresztül bármikor megnézhető, hogy mi történik a kamera előtt. A kémkedős szobakiadóra egy pillanatra visszatérve ez problémát jelenthet, hiszen megteheti az illető, hogy egy nem használt mobileszközön folyamatosan rögzíti a kamera képét. Így hiába semmisíti meg az áldozata a microSD-re mentett felvételeket, a kukkolónak mégis lehet másolata azokról.

A lámpa beépített hangszórót kapott, kétirányú kommunikációt is lehetővé tesz, a tulajdonosa távolról is beszélgethet a lámpa előtt lévő személlyel. További extra, hogy a tulajdonos automatikusan bekapcsolhatja a biztonsági kamerát, mikor elmegy otthonról, és kikapcsoltathatja a hazatérésekor. Ehhez a telefon GPS-adatait használja a mobilapp. A lámpa magassága testre szabható, nagyjából 60 / 120 / 180 cm állások közül választhatnak a vevők.

A terméket az indiegogon lehet előrendelni májusi hozzájutással, míg a Panasonic HomeHawk Floor általános elérhetővé válása június második felében esedékes.

Forrás: Panasonic

Forrás: Panasonic

Forrás: origo.hu

Hozzászólások