Teljes biztonságot ígér felhasználóinak az új európai adatbank

Tíz német nagyvállalat, köztük a Lufthansa, a Deutsche Bank, a Telekom közös adatbankot indít, amelynek használói biztosak lehetnek, hogy adataik nem kerülnek illetéktelen kezekbe. A német óriásvállalatok, amelyek közé a Daimler, a Springer vagy az Allianz is tartozik, úgy látják: ideje véget vetni a Google, Facebook, az Amazon és más amerikai konszernek egyeduralmának a személyes adatok felett.

A Verimi logója is ott lesz a mobilonForrás: Die Welt

A Verimi logója is ott lesz a mobilon
Forrás: Die Welt

Verimi elnevezésű (az angol “verify me”, igazolj szavakból), 50 millió eurós beruházással induló adatbankjuk a tengerentúli vetélytársakhoz hasonlóan díjmentes lesz. A koncepció szerint aki a Verimin regisztrált, ezzel minden alapító partner szolgáltatásaihoz hozzáfér: így például nem kell külön megadnia adatait, ha jegyet rendel a Lufthansánál, ügyet intéz a biztosítónál, banknál, vagy éppen autót bérel.

A megfelelő adatoknak a Verimin való rögzítése utána használója akár bankszámlájához is hozzáférhet és intézheti hatósági ügyeit.

A Google és társai gyakorlatával ellentétben a Verimi ügyfelei adatait csak annak és akkor adja tovább, ha erre az illető minden esetben előzetes engedélyt adott – egyben hisznek abban, hogy jóhírű német nagyvállalatok adatbankjában az emberek meg fognak bízni.

Az alapító cégek gyakorlatilag szinte az egész német lakosságot el tudják érni és terveik szerint a Verimi a továbbiakban egész Európára kiterjedhet, bejelentkezési logója ugyanúgy rajta lesz mobil eszközeinken, mint ma a Google vagy a Facebook gombja.

(Forrás: Die Welt, Neue Züricher Zeitung)

Forrás: piacesprofit.hu