Arcfelismerés útlevél és beszállókártya helyett, a Lufthansa légitársaságnál

Sikerrel tesztelték Los Angeles nemzetközi repülőterén az automata boardingot. Nincs szükség útlevélre, beszállókártyára, az utasokat saját arcuk azonosítja. Biztonságos és sokkal gyorsabb a beszállási folyamat.

A napokban jelentette be a Lufthansa Group, hogy sikerrel tesztelte a biometrikus boardingot Los Angeles nemzetközi repülőterén, az LAX-en. Egy A380-as Airbus mintegy 350 utasát mindössze 20 perc alatt sikerült beszállítani a repülőgépbe.

Forrás: HVG.hu

Forrás: HVG.hu

Az önműködő kapuk arcfelismerő kamerákkal vannak felszerelve, amelyek lefényképezik az utasok arcát. A képet valós időben összehasonlítják az Egyesült Államok Vám- és határvédelmi adatbázisával (CBP). A számítógép jelzi, ha egyezést talál, és az utas felszállhat a repülőgépre anélkül, hogy elő kellene vennie a beszállókártyáját és az útlevelét. Az egész folyamat – egy utasra vetítve – csupán 1-2 másodpercig tart – állítja a Lufthansa.

Mivel a program a CBP adatait használja, a légitársaságoknak nem kell saját biometrikus adatbázist fejleszteniük. A Lufthansa azt tervezi, hogy kiterjeszti az önműködő beszállítást az Egyesült Államok további repülőtereire is.

” Egyre parancsolóbb szükséglet a légiközlekedési infrastruktúra és a hatóságok számára, hogy gyorsabb és kényelmesebb folyamatokat kínáljanak az utasok számára a reptereken, ami egyedülálló lehetőséget kínál a biometria használatára” – nyilatkozta Bjoern Becker, a Senior Management Product Management Ground és a Lufthansa digitális szolgáltatások vezetője . “A Lufthansa ennek okán tudatosan keresi a fejlett technológiákat és innovatív megoldásokat”

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek: