A pandémia globális visszaesést vált ki az EWC észlelési piacon

Az iparág leginkább kitett területei a repülőterek és a rendezvényhelyszínek. A járvány okán a bevételeik 13% és 42% közötti mértékben csökkentek. Az EWC technológiák elsődleges fogyasztói a repülőterek. A légiutasforgalom világszerte tapasztalt meredek csökkenése jelentősen szűkítette a légitársaságok és a repterek üzemeltetőinek a költségvetési lehetőségeit.

Forrás: ZNZ Kft

Forrás: ZNZ Kft

Az Omdia arra számít, hogy a kormányok a gazdasági kihívások ellenére továbbra is törekedni fognak a biztonsági berendezések korszerűsítésével kapcsolatos tervek teljesítésére. Az új berendezésekre kiírt pályázatok lebonyolításában azonban jelentős késések várhatóak mivel számos kormányhivatal részben bezárt, és az új technikák valós bemutatóit sem lehetett még tervezni idén.

A kisebb és a regionális repülőterek dönthetnek úgy is, hogy a meglévő berendezések szervizelésére összpontosítanak, késleltetve több, vagy új röntgenszűrő gép vásárlását a normál működés visszaállásáig.

Az előrejelzés szerint a rendezvényipar várhatóan lassabban áll helyre (nálunk éppen a mai nappal blokkolták teljesen. A szerk.), így reálisan számítható, hogy 2021-ben ezen a területen az EWC-eszközök iránti kereslet jelentősen csökkenni fog. Azokban az ágazatokban, ahol ezen eszközök használatát kevésbé kezelik prioritásként még lassabb visszaállás várható. Számos vállalat költségvetési prioritásai az üzleti tevékenység megőrzése, a tevékenység újbóli felépítését célzó marketing kampányok, valamint a munkakörnyezet biztonságosabbá tételéhez szükséges intézkedések lesznek.

Anna Sliwon-Stewart, az Omdia kutatási vezetője nyilatkozza: „Míg a világjárvány lelassította az EWC piac bevételeinek növekedését, az ipar új megoldásokkal kapcsolatos munkája a mesterséges intelligencia mind szélesebb képességeinek kihasználására összpontosult. Folytatódott a terra hertz-spektrumú hullámtechnikai alkalmazások és az új nyomkövetési technológiák fejlesztése.”

„A környezeti fenyegetések folyamatosan nőnek. A világjárvány a biológiai veszélyek észlelésének elengedhetetlen szükségét magasabb szintre emelte a közbiztonság és a biztonság fogalmának kérdései között.”

Forrás: securityworldmarket

Ha most olvasóinknak az lenne a véleménye, hogy ez a cikk nincs feltétlen összhangba azokkal az írásainkkal amelyek arról számolnak be, hogy úgy tűnik az elektronikus vagyonvédelmi szakmát kevésbé éritette a recesszió, akkor mégis azt állítjuk, hogy nem érzékelünk ellentmondásokat. A szakma intenzív piaci dinamizmusa jelenleg ti. főkként a közvetlen COVID védekezést elősegítő technológiák térnyerésében keresendő és ettől még persze számos olyan további fejlesztés keresi az útját, amelyik a hagyományosabb biztonságvédelmi szempontokat (is) szolgálja. A szerk.

Hozzászólások