Töltők nélkül forgalmazott mobilok, az Apple után a Samsung is meglépi?

Valószínűsíthető, hogy idén az Apple, az ősszel piacra kerülő iPhone készülékeihez többet már nem ad a dobozokba konnektorba dugható töltőadaptert. Akik igényt tartanak az eszközre, azok külön vásárolhatnak majd egy új fejlesztésű, 20 wattos egységet.

Forrás: ETnews.com

Forrás: ETnews.com

A töltők száműzése nem az Apple egyedi koncepciója, a következő években várhatóan iparági jelenséggé válik, a dél-koreai ETnews értesülései szerint jövőre már a Samsung egyes telefonjainak a dobozaiból is eltűnnek a kütyük.

A vélhető okok:

  • csökkenthető a készülékek vételára;
  • töltők nélkül kisebbek lehetnek a mobilok dobozai, így faragni lehet a csomagolási és szállítási költségen;
  • a vevők többségének már jó néhány töltője van otthon, így minek vegyenek még egyet;
  • és persze drámaian csökkenthető az elektronikus hulladék mennyisége, a ténylegesen nem használt töltők készítésére szükségtelenül felhasznált erőforrások herdálása.

Az egyetlen negatívum, hogy folyamatosan nő a mobilok töltési teljesítménye, így könnyen elképzelhető, hogy az újonnan megvásárolt telefon jóval gyorsabban tölthető a korábban használtnál; például az előző mobil csak 10 wattos töltést tudott, míg az új már 20 wattosra is képes. Ha nincs megfelelő töltő az új telefon dobozában, de a vevő szeretné a lehető leggyorsabban tölteni azt, akkor kénytelen lesz külön vásárolni egy nagyobb teljesítményű adaptert.

További hinta lehet, ha a régebbi töltő (töltők) nem illeszkednek a legújabb generációs mobilokhoz. A szerk.

Forrás: origo.hu

Hozzászólások