Apple figyelmeztetés: átvehetik az ellenőrzést az eszközeink felett!

Az Apple csütörtökön azt ajánlotta bizonyos iPhone, iPad és Mac modellek tulajdonosainak, hogy frissítsék az operációs szoftvert, mert olyan biztonsági hibát tartalmaz, amely lehetővé teszi az ellenőrzés átvételét a készülékek felett. Ritkán szoktunk ilyen típusú híreket közreadni, most mégis azért tesszük, mert tudjuk, hogy a szakmában széles körben használt eszközökről van szó a figyelemfelhívásban.

Forrás: NPR

Az Apple weboldalán közzétett értesítések szerint az IPhone 6 és az újabb modellek, az összes iPad Pro, az ötödik generációs és újabb iPadek, valamint a Mac számítógépek érintettek.

A cég szerint a telefonon futó szoftver régebbi verziójában egy alkalmazás hibás kóddal működhet, amely jogosulatlanul hozzáférhet a készülékhez, vagyis a támadó engedély nélkül végezhet műveleteket.

Kihasználhatták a lehetőséget a hekkerek a készülékeken található adatok jogosulatlan hozzáféréséhez – írta az Apple. A hiba „rosszindulatúan kialakított internetes tartalmakkal” is kihasználható – tette hozzá a cégcsoport.

A hibák orvoslására az Apple arra kéri a felhasználókat, hogy töltsék le az iOS operációs rendszer 15.6.1-es verzióját iPhone-okra, az iPadOS 15.6.1-es verzióját iPadekre és a macOS Monterey 12.5.1-es verzióját Mac számítógépekre. 

Forrás: index.hu

Hozzászólások