okostelefon-piac-cover

A legnépszerűbb okostelefonok sorrendje napjainkban

Miközben az androidos okostelefon-piac évek óta a Samsung és a Huawei különcsatájától hangos, a Strategy Analytics legújabb jelentésében ennek nyoma sincs. A vásárlók a kritikus hónapokban a megfizethetőbb, középkategóriás telefonok felé fordultak. (tovább…)

Bankautomata használat biometrikus azonosítással Forrás: biometrikusbelepteto.hu

Bankautomata használat biometrikus azonosítással

A mobilokból már ismerős biometrikus azonosítási technológiákkal felvértezett bankautomatát mutat be a Diebold Nixdorf és a Samsung a júniusi austini Digital Banking konferencián. A rendszer arcfelismerést tenne lehetővé az ATM-eken, hogy felgyorsítsa és kényelmesebbé tegye a pénzfelvételt. (tovább…)

Samsung/HanwhaPNF-9010RV

Kamerák kézközelben – Samsung Fisheye

Olyan 2 éve, a biztonságtechnika piacán kevésbé ismert Hanwha felvásárolta a Samsung Techwint. Egy kb. egy évnyi bizonytalankodást követően a Techwin összekapta magát, és ontani kezdte az új termékeket. Ezek között került piacra a jelen vizsgálódásunk tárgyát képező technika, az ONVIF kompatibilis, IP66/IK10 védettségű, már H.265 tömörítést is felkínáló, PNF-9010RV márkajelű kamera.

(tovább…)

SNP-5430

Új Samsung fejlesztés! A világ első 1.3 MP felbontású, 43x-os optikai zoommal rendelkező hálózati kamerája

A 2014 júliusában bemutatott SNP-6320H (2 MP-es, full HD és 32x-es optikai zoommal rendelkező) hálózati kamera után, a Samsung Techwin egy újabb különleges kamerát fejlesztett ki. Az SNP-5430 és az SNP-5430H változatok 1.3 megapixeles felbontás mellett, 43x-os optikai zoommal és auto-tracking funkcióval vannak ellátva.

Mindkét modell vízálló, PoE+ működteti a fűtést, így ellenállva a nagyon alacsony hőmérsékletnek. Digitális Kép stabilizátorral (DIS) rendelkeznek,ami közömbösíti a mozgásból, vibrációból eredő képmozgást. A kiváló képminőséget olyan kültéri helyszíneken lehet jól használni, mint a repterek, kikötők, autóparkolók, ipari területek, és minden egyéb olyan területen, ahol a kimagasló PTZ működés elengedhetetlen.

Az erőteljes 43x-os és 32x-es zoom képesség kiegészül azauto-tracking funkcióval, amivel a monitorokat felügyelő munkatárs követheti az emberek és gépjárművek mozgását, kézi vezérlés nélkül. Mindkét modell  rendelkezik 120 dB-nél nagyobb teljesítménnyel bíró WDR képességgel, és éles képeket biztosít olyan környezetben is, ahol a nagyon fényes és nagyon sötét részek váltakoznak.

Bővebb információ a kameraképességekről: http://youtu.be/cY3Mpyw3oVA

Az SNP-5430 és SNP-5430H további funkciói többek között a Defog, amivel javítani lehet a rossz időjárás (szmog, köd), vagy füstös környezet okozta rossz képminőségen és a kétirányú audió, amivel a kamerát a helyi PA rendszerrel könnyedén össze lehet kötni. Az SNP-5430 és az SNP-5430H kiváló képminőséget szolgáltat 60 fps képfrissítési sebesség mellett. A többszörös videofolyamnak köszönhetően a különböző streameket különböző képsebességgel és felbontásban lehet a hálózat bármelyik számítógépére, okostelefonra és tabletre továbbítani.

SNP-5430

SNP-5430


A hálózati kamerák már elérhetőek az Aspectis Kft.-nél.

kapcsolódó cikkek: 

Új Axis hálózati kamera – 360°-os nézet, egykattintásos PTZ vezérlés! Új Axis hálózati kamera – 360°-os nézet, egykattintásos PTZ vezérlés! 

Vadonatúj fix dóm termékcsalád a legmodernebb tudással felvértezve – AXIS Q35

Már kapható az Axis első 4K felbontású hálózati kamerája

Rövid áttekintés a 2014-es IFSEC-ről

Rövid áttekintés a 2014-es IFSEC-ről

A 2014-es Ifsec International – hűen az elmúlt évekhez – rendkívül gazdag és hasznos programmal készült a három napos rendezvényre, ráadásul ezúttal az összes látogató számára elérhetővé tették a kiállítás legfontosabb eseményeit, interjúit az Ifsec TV segítségével.

I. NAP

Az Ifsec Akadémia

Stephen Greenhalgh, Bűnügyi és Rendfenntartási Polgármester Helyettes behatóan mutatta a kormány szerepét a közbiztonság állapotának javításában, továbbá a KPMG kockázat felmérési igazgatója, Louise Thompson a vállalati szektorban előforduló csalások fő irányzatait elemezte.

IFSEC TV

Ebben az évben egy óriáskivetítőn követhetőek voltak az Ifsec International eseményei, valamint levetítésre kerültek az interjúk, így a résztvevők a kiállítás különböző színtereiről is figyelemmel kísérhették a programokat.

II. NAP

Bob Forsyth lett a biztonságtechnikai iparág legmeghatározóbb alakja 2014-ben

2004-ben csatlakozott a Mitie Total Security Managementhez, amelynek 2010 óta vezérigazgatója is. Idén a biztonságtechnika piacát meghatározó negyven legbefolyásosabb személyiség közül Bob Forsyth került ki győztesen.

A Canon megvásárolja a Milestone-t

Ez volt az utolsó év, hogy a Milestone és a Canon külön standot állítottak az Ifsec Internationalen, ugyanis a Canon magába fogja olvasztani vállalat még az év vége előtt. Idén még mindkét márka standjai körül nagy volt a nyüzsgés.

A Samsung változtat az IP technológia arculatán

Az egyik legnagyobb óriás vállalat, a Samsung az Ifsecen Internationalen indította el a Samsung Open Platformot, amely lehetővé teszi az applikációk installálását és tárolását közvetlenül a kamerákban.

Az Ifsec Akadémián vitatták meg a részvevők a biztonságtechnikai ágazat múltját, jelenét és jövőjét, miközben oktatásokon, tréningeken és szemináriumokon vehettek részt.

A Biztonságtechnika Állama 2014

A legjelentősebb pozícióban lévő vállalatok vezetői vitatták meg a tapasztalataikat az IFSEC Global.com Központi Színpad vitafórumán. A beszélgetés részvevői voltak az ASIS, a The Security Institute, az IPSA, az Association of Security Consultants, a UK Crowd Management Association, a BSIA, a National Security Inspectorate, az ADS és a Security Systems & Alarms Inspection Board képviselői.

A kiállítás legfontosabb, legizgalmasabb eseményeiről, híreiről soron következő cikkeinkben részletesebben is beszámolunk.

Forrás: www.ifsec.co.uk

Kapcsolódó cikkek:

Bosch és Milestone megállapodás

Újból Londonban az Ifsec International

Ifsec International 2013

Az IFSEC biztonságtechnikai kiállítás díjazottjai

2014-től újra Londonban lesz az Ifsec

Bata Miklós, az Aspectis ügyvezetője

Disztribútori megállapodás született a Samsung Techwin és az Aspectis között

 

Az Aspectis Kft. Magyarország vezető IP biztonságtechnikai disztribútora, amely 2003-as megalapítása óta az IP technológia legjelentősebb hazai képviselőjévé nőtte ki magát. A most kötött megállapodásnak köszönhetően az Aspectis április 1-től a Samsung Techwin, a világ egyik vezető biztonságtechnikai gyártójának új forgalmazójává vált. A Samsung Techwin célja az volt, hogy széles kapcsolatrendszerrel rendelkező, IP biztonságtechnika iránt elkötelezett partnerre tegyen szert hazánkban.

Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: „Fontos számunkra, hogy a telepítő és integrátor partnereink az Aspectis-nél megtalálják a globális piacvezető gyártókat. Ezért a megállapodás a Samsung Techwinnel egy természetes lépés számunkra a „one-stop-shop” stratégiánk megvalósításában. Olyan innovatív megoldásokkal és fejlesztésekkel rendelkezik a Samsung Techwin, amelyek értéket nyújtanak a felhasználóknak. Nagy energiával fejleszti IP-alapú megfigyelő kínálatát és örülök, hogy mi segíthetünk ezeket megismertetni a magyar piacon.”

A Samsung Techwin magyar, cseh és szlovák piacokért felelős képviselője, MiroslavPtacek úgy fogalmazott: „Az Aspectis egy elismert, vezető szereplője a magyar IP biztonságtechnikai piacnak és rajtuk keresztül a Samsung Techwin növelni tudja jelenlétét a Magyarországon. Ezzel a magyar felhasználók nagyobb választási lehetőséget kapnak.”

Samsung Techwin megállapodás az Aspectis-szel

Miroslav Ptacek beszámolója a hálózati kamerák értékesítésének növekedéséről

Az IP-videó, beléptetőrendszerek, tárolás és hálózatok területén az Aspectis számos piacvezető gyártót képvisel Magyarországon. One-stop-shop megoldásként egyre több alternatívát képesnyújtani partnereinek, akik a cég segítségével első kézből valósíthatnak meg komplex IP-biztonságtechnikai projekteket. Az Aspectis – hagyományaihoz híven – a disztribútori tevékenységen túl a jövőben marketingtevékenységével, oktatásokkal és magas szintű műszaki tanácsadással támogatja aSamsung Techwinmegoldásait az értékesítés során. A SamsungTechwinnagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlesztésre, és már 2015-ben várható a WiseNetIII kamerasorozat következő generációja, a WiseNetIV, amelynek hazai megismertetése vélhetően az Aspectismunkájának újabb izgalmas állomása lesz.

Forrás: Aspectis 

Kapcsolódó cikk:

10 éves az Aspectis

Lap teteje