biosenzor-koronavirus-cover

Koronavírus mérés levegőből?

Perceken belül megméri a levegőben a koronavírus-koncentrációt egy új szenzor, még forgalmas helyeken is. A Fejlesztés ígéretes kiegészítő módszert sejtet a védekezéshez, hiszen lehetőséget nyújtana a „kitett helyek” beméréséhez. (tovább…)

danios-mobil-teszt-központ-cover

A Denios AG mobil koronavírus tesztkonténerei

Nálunk jobban felkészült világokban pl. Németországban a Denios AG német társaság biztonságos mobil mintavételi konténereket kínál érintésmentes koronavírus tesztek levételéhez. Szinte keszon rendszerrel biztosítják a kockázatmentes mintavételt a személyzet számára. (tovább…)

arcfelismeres-koronavirus-cover

Arcfelismeréssel a koronavírus ellen

Milyen az élet, még csak minap „örömködtünk” azon, hogy az arcmaszkok viselése nagyban nehezíti Kínában az arcfelismerésre alapuló megfigyelését és vegzálását a lakosságnak, itt az újabb hír, ami arról számol be, hogy a járvány terjedés visszaszorításában is igénybe igyekeznek venni a biometrikus arcfelismerést. (tovább…)

dronokkal_a_koronavirus_ellen_cover

Drón flottás permetezés a koronavírus ellen!

A pekingi székhelyű ipari dróngyártó, a TTA ezer drónból álló flottája napi 1000 veszélyeztetett kínai falut permetez le fertőtlenítő hatású folyadékkal. A TTA M6E-1 típusú 10 literes tartállyal rendelkező permeteződrónok egy klór tartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékét juttatják ki a vírus által érintett területek falvai fölött. (tovább…)

Lap teteje