Seagate & Safety, avagy a tárolás biztonsága a városi megfigyelésben

A „biztonságos város” projektek a világ minden táján – de különösen a kínai és az amerikai megfigyelési piacokon –  kiaknázzák a lakosság biztonság iránti vágyát és a megnövekedett városi migráció miatti aggodalmakat. A tárolás fontos része a projekteknek, mivel egyre több adat egyre hosszabb ideig kerül tárolásra, részben vizsgálati célokra, részben bizonyos törvényekkel összhangban. Az olyan alkalmazások  mint pl. az arc- vagy  rendszámtábla felismerés és a „mély tanulás”, különösen fontossá teszi az adatok biztonságos tárolását, elemzési vagy címkézési szándékból.

Seagate & Safety, avagy a tárolás biztonsága a városi megfigyelésben Forrás: https://www.asmag.com/showpost/23802.aspx

Seagate  portfólió

A Seagate Technology , a videomegfigyelési tárolási megoldások piacvezetője jól ismeri ezeket az igényeket, mivel számos biztonságos városprojektben vesz részt Kínában, Szingapúrban, Indiában és a Közel-Keleten.
Az ázsiai országokban, különösen Kínában, a biztonságos városi projektekre vonatkozó követelmények meglehetősen magasak, mivel sok az összekapcsolódó alkalmazás. Nem egy esetben ezek a rendszerek további ügynökségekhez csatlakoznak. Minden nap óriási mennyiségű valós idejű adatot gyűjtenek és osztanak meg, ezért  High-tech tárolási megoldások szükségesek számukra, az adatok követéséhez, illetve az átfogó adatelemzésekhez.” nyilatkozta Danny Lim, a Global Video Surveillance értékesítési vezetője a Seagate Technology számára

Olyan átfogó termék portfólióval amely a Seagate SkyHawk és Enterprise meghajtóktól  , az IP SAN és a JBOD a nagy sűrűségű tárolórendszerekig terjed, a Seagate jó eséllyel tud szállítani optimalizált rögzítési megoldásokat az adatközpontok számára.
“A Seagate már nem csak merevlemez gyártó. Már most képesek vagyunk arra, hogy teljes megoldást kínáljunk, és lehetővé tegyük a  tárolást  város  méretű telepítésekhez is.”- emelte ki Lim. “Támogatjuk partnereinket azáltal, hogy optimalizált megoldásokat kínálunk háttérfelvételekhez a hosszabb megőrzés érdekében. Másrészt olyan vezető video-vizuális gyártókkal dolgozunk együtt, akik az NVR / DVR rögzítőeszközeiket a mi optimalizált merevlemez-meghajtóinkal szállítják a fogadó oldalak számára. “

Nagy teljesítményű tárolás, zéró tolerancia

Minden biztonságos városprojekt egyik fő jellemzője több száz vagy ezer nagyfelbontású kamera 24 órás felvétele, amely valós idejű felügyeletet kínál a hatóságok számára  A tárolórendszernek  meg kell felelnie ennek a hatalmas kihívásnak, zéró toleranciával az állásidőt vagy adatvesztést illetően az adat folytonosság érdekében.
A maximum 10 TB  kapacitású SkyHawk  és 12 TB  kapacitású Enterprise  merevlemezek  szállításával  a Seagate gondoskodik arról, hogy ezek a projektek képesek legyenek lépést tartani a növekvő tárhely iránti kereslettel. Továbbá, mivel a Seagate SkyHawk meghajtók felügyeleti célokra készültek, az év  365 napján  folyamatosan 24/7  üzemmódban képesek működni, a felügyeleti rendszerekhez  igazított 90 százalékos írás és 10 százalék olvasás megoszlás mellett.
A Seagate tárolási megoldásait egyszerre több videófolyam támogatására optimalizáltuk, a képkiesés lehetőségének kizárásával,  és a teljesítmény konzisztenciájának biztosításával” – erősítette meg Lim.

20171116_seagate safety tarolas 2

Az adatbiztonság és helyreállítás továbbfejlesztése

Az adatok védelme terén nagy hangsúlyt fektettek a front-vonali eszközök, például a megfigyelő kamerák biztonságának megerősítésére. A tárolórendszerek védelme nélkül azonban rendkívül bizalmas vagy érzékeny adatok válhatnak hacker vagy  számítógépes támadások  prédájává. ” A cyber biztonságnak végig működni kell:  nem csak a kamerák adataira van szükség, hanem a tárolást  magát is biztosítani kell. Mivel az adatok egyre kritikusabbá és fontosabbá válnak, a biztonságnak minden szinten jelen kell lennie “- hangsúlyozta Lim.
Az ajánlataink közül néhány ADAPT technológiával is rendelkezik, amely összeomlás után jelentősen csökkentheti az újraéledési  időt, növeli a redundanciát és a lehető leghamarabb visszaállítja működőképes  állapotába rendszereket.” Az ADAPT vagy a Seagate RAID újraépítési technológiája közvetlenül kihúzza a mentési adatokat  a meghibásodott  meghajtóról, csökkentve a visszanyerendő adatok mennyiségét az időigényes RAID helyreállítás során.

Self encrypting drives és az on the fly titkosítás

A Seagate magas szintű hardveralapú biztonságot kínál a TAA által jóváhagyott saját titkosítású meghajtók ( self encrypting drives = SED) révén, amely az egyik legbiztonságosabb módja a háttér adatok védelmének. A legtöbb  amerikai kormányzati ügynökség számára,követelmény   hogy  a SED olyan „on the fly”  titkosítást alkalmazzon, amely nem befolyásolja a rendszer teljesítményét. Az adatok egy rejtjel kulcs használatával eleve  titkosítva íródnak a meghajtóra, és csak ugyanazzal a kulccsal lehet visszafejteni. Bármilyen  hozzáférési  ( hack ) kísérlet a meghajtóhoz kulcs / jelszó nélkül  sikertelen.

20171116_seagate safety tarolas 3

Azonnali  törlési parancs

A meghajtók azonnali biztonságos törlése (ISE) opció lehetővé teszi a merevlemezek egyszerű és hatékony tisztítását – ez talán kevésbé tárgyalt, de nélkülözhetetlen lépés a biztonságos városprojektekben a régi merevlemezek lecserélésekor. Egyetlen törlési parancs azonnal megsemmisíti a rejtjel kulcsot, így az összes titkosított adat olvashatatlanná válik. Ez nemcsak azt teszi lehetővé, hogy a meghajtókat más célra biztonságosan újrahasznosítsák, hanem a harmadik félnek a lemezek tisztításával kapcsolatos költségeit is megtakaríthatja.

Belső adat helyreállítás

Annak ellenére, hogy a legtöbb videós megfigyelő DVR és NVR nem képes biztonsági másolatot készíteni, a bizonyítékok visszakeresésére  a  vizsgálati szakaszban igen nagy szükség van. Így az adatvesztéshez kapcsolódó kockázatok és következmények meglehetősen magasak és költségesek. Ennek  feloldása érdekében a Seagate belső helyreállítási szolgáltatásokat kínáló  mentési terveket léptetett életbe, melyeket a különböző törvényi és biztonsági végrehajtó ügynökségek, multinacionális vállalatok a kritikus adatok / bizonyítékok visszanyerésére már sikeresen alkalmaztak.
Az adat visszaszerző szolgáltatás az esetek több mint 90 százalékában képes lekérni a rendszerhibákban, vagy más esetekben  ( túlfeszültségek, katasztrófák, árvizek, szabotázs) elveszett, vagy sérült adatokat.

Biztonságos tárolás a holnapi városok számára

A „biztonságos város”   kezdeményezések száma és összetettsége a következő években tovább fog nőni, következésképp a tárolási igény is. Ez csak több lehetőséget kínál majd a Seagate számára, hogy ne csak promotálja a termékek és megoldások széles választékát, hanem támogatást és szakértelmet nyújtson a folyamatban lévő, a városi biztonság javítására irányuló erőfeszítésekhez.

Forrás: https://www.asmag.com/showpost/23802.aspx

Fordította: Ecsedi Ákos

Server room interior in data center

Server room interior in data center

Kapcsolódó cikkek:
A fizikai biztonsági berendezések globális piaca elérheti a 41,7 milliárd dollárt 2021-re
Új kihívások a biztonság világában konferencia
Mélytanulás és a kínai video piac – arccal a videoelemzés felé

Hozzászólások