A fizikai biztonsági berendezések globális piaca elérheti a 41,7 milliárd dollárt 2021-re


Az IHS Markit új jelentése szerint a fizikai biztonsági berendezések globális piaca – ideértve a kereskedelmi és fogyasztói videó felügyeletet, a beléptetést, a behatolásjelzőket, a beléptetést (gyalogos és járművek), a mobil video és a testen viselt kamerákat és a vállalati tárolást – 2016-ra  eléri  a 29,2 milliárd dollárt, ami 2015-höz képest  1,6 milliárd dolláros (5,8 százalékos) növekedést jelent.

A fizikai biztonsági berendezések globális piaca elérheti a 41,7 milliárd dollárt 2021-re Forrás: http://www.securityinfowatch.com/news/12378381/report-global-market-for-physical-security-equipment-to-reach-417b-by-2021

Kína 2016-ban a legnagyobb piaca volt világviszonylatban a fizikai biztonsági felszereléseknek, a globális bevételek 29 százalékát tette ki.

A piackutató cég azt jósolja, hogy e termékek piaca a következő öt évben évi 7 százalékos növekedési ütem mellett 2021-re eléri a 41,7 milliárd dollárt.

Kína a piaci növekedés motorja

Oliver Philippou, az IHS videófelügyeleti vezető elemzője szerint a növekedés elsődleges forrása a kínai piacon uralkodó magas kereslet. Az IHS becslései szerint 2016-ban Kína a globális piac 29% -át tette ki, azonban az ország várhatóan a globális piac 38% -át adja majd 2021-re, ami nagyobb, mint az észak-amerikai és a nyugat-európai piac együttvéve.
Philippou elmondta, hogy ennek a növekedésnek a többségét a videomegfigyelő berendezésekbe történő beruházások vezérlik. 2016-ban Kína elérte a globális videófelügyeleti piac 42% -át. De a kínai kormány folyamatos befektetése  a biztonságos városok projektjeibe az elkövetkező években várhatóan tovább növeli a video felügyeleti  termékek iránti keresletet az egész országban.
A globális fizikai biztonsági piac vertikális elemzése rávilágít számos regionális különbségre. A kínai kormány jelentős beruházásának eredményeképpen az ázsiai kormányzat gazdasági potenciálja valamivel kevesebb, mint az amerikai kontinens potenciáljának kétszerese 2016-ban, és közel háromszorosa az  EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika ) teljesítményének.
A becslések szerint az ázsiai bankok és pénzügyek piaca durván háromszorosa az amerikai és az EMEA régióinak. Azonban összességükben az amerikaiak és az EMEA régiók jelentősen többet költenek a magánfinanszírozású üzleti vertikumokra, például a kereskedelmi, kiskereskedelmi és a sport- és szabadidős piacokra, írta Philippou egy kutatási jegyzetben
Emellett az amerikai kontinensen, ahol az Egyesült Államok az összes fizikai biztonsági berendezésből származó bevétel 79 százalékát birtokolja, van a világ legnagyobb lakossági piaca. Így például  elvitathatatlan az Egyesült Államok vezető szerepe, amikor a lakossági piac olyan fontos összetevőit nézzük, mint a videó megfigyelés és az intelligens otthon.

A felügyeleti piac fejlesztési trendjei

A  felügyeleti piacra vezető legfontosabb trendek közé tartozik a felbontás minőségének javítása, a fejlett videotartalom-elemzések és a felhőben tárolás növekvő elfogadása” – írta Philippou. “Számos új analitikát fejlesztenek ki és alkalmaznak a videó megfigyelésre, melynek többsége a finomításra koncentrál, mit szabad és mit nem szabad rögzíteni a sávszélesség és a tárhely megtakarítása érdekében. A mozgásérzékelés, az eseményfelvétel, az arcfelismerés és az objektumfelismerés csak néhány az alkalmazott technológiák közül. Az arcfelismerés a megfigyelő rendszer tulajdonosa számára kibővített lehetőségeket kínál, mivel a kamerák programozhatók arra, hogy bizonyos jelzéseket küldjenek, amikor egy adott személyt először észleltek. ”

A legjobb eladók

Philippou elmondta, hogy a piac vezető vállalatainak elemzéséből kiderül, hogy a legjobb 10 berendezésgyártó 2016-ban megegyezik a 2015-ös adatokkal és piaci részesedést szereztek az iparág többi részében is. A kutatóintézet szerint 2015-ben az első 10 berendezésgyártó 35 százalékos piaci részesedést szerzett a világpiacon, ami  2016-ban 37,7 százalékra emelkedett. Philippou azonban rámutatott arra, hogy a top 10-en belüli növekedést elsősorban az első és a második helyezett kínai Hikvision és Dahua prezentálják.
“Az IHS Markit arra számít, hogy a jelenlegi technológiai trendek folytatódnak és a kínai piac növekedése töretlen marad, a Hikvision és a Dahua Technology további  növeli piaci részesedését a jövőben” – írta Philippou.
Az IHS Markit “Fizikai biztonsági berendezésekről és szolgáltatásokról szóló jelentés – 2017” című dokumentum további információiért kattintson ide .

A fizikai biztonsági berendezések globális piaca elérheti a 41,7 milliárd dollárt 2021-re Forrás: http://www.securityinfowatch.com/news/12378381/report-global-market-for-physical-security-equipment-to-reach-417b-by-2021

Forrás: http://www.securityinfowatch.com/news/12378381/report-global-market-for-physical-security-equipment-to-reach-417b-by-2021

Fordította: Ecsedi Ákos