A beléptetés jövője 2017-ben

„A beléptető rendszerek használata hozzájárul az épületek intelligensebbé válásához, segít a végfelhasználóknak  növelni a működtetés és menedzselés hatékonyságát” ebben foglalta össze a CEM Systems 2017 legfontosabb célkitűzéseit a beléptető rendszerekre vonatkozóan. 2017. első negyedében megfigyelhető trendek és irányzatok  túlnyomórészt az „okos biztonságtechnikai rendszerek”  és az „intelligens alkalmazások”  növekvő táborához  tartoznak. Az újdonságok kínálatából Philip Verner a CEM System  értékesítési igazgatója válogat.

A beléptetés jövője 2017-ben Forrás. https://www.asmag.com/showpost/22408.aspx

Okos épületek , intelligens biztonságtechnika 

Az általános trendhez hasonlóan a beléptető rendszerek is túlhaladták a szakág alapkövetelményeit, intelligens és üzletileg értékes lehetőségekkel gazdagítva a felhasználóikat. Az intelligenciának azonban ára van, ennek a többletnek valahol meg kell térülnie, vagy a működtetési költségek csökkenésében, vagy a működési hatékonyság növekedésében. A hozzáférést elősegítendő, az innen származó adatokat és információkat meg kell osztani az intelligens épületek közös hálózatában. Az intelligens technikák másrészt egy paradigmaváltást hoznak a biztonságtechnikai gondolkodásba, a hangsúly a bekövetkezett események kezeléséről a megelőzésre helyeződik át.  2017-ben  az együttműködő  épületadatok és analitikák növekvő  használatát fogjuk látni a  biztonságtechnikai sebezhetőségek feltárására a megelőzés érdekében.

Mobil jogosultság

A másik növekvő trend a mobil telefonok felhasználása személyi jogosultság igazolására.Tekintettel a mobil telefonok elterjedtségére és a kezelési tapasztalatra, a dolgozók az iOS vagy Android platformon telepítik a megfelelő applikációt, majd az ID kártya fizikai átadása vagy kiküldése helyett, pénzt és időt megtakarítva e-mail formájában fogadják a jogosultsági igazolást vagy engedélyezést.

Multi-módusú  biometriai azonosítás

A biometrikus azonosítás megbízhatósági problémáinak elkerülésére az iparág a multi módusú (dual) biometrikus azonosítás felé halad. 2017-ben a magasabb szintű megbízhatóság érdekében folytatódik a kettős biometrikus ellenőrzés, pl. egyidejű  írisz/arc, ujjlenyomat/véna,  párosításban. A két eltérő technológia fúziója a hibaszázalék jelentős csökkenését eredményezi.

Vezetékmentes / offline zárak

Verner szerint a  vezetékmentes/offline zárak növekvő felhasználása 2017-ben is folytatódni fog és felhasználásuk kiterjed  olyan területekre is, mint a szerver szobák,  állványok és szekrények .A vezetékmentes zár adatok és elemzések, amelyek teljes mértékben integrálódnak a beléptető rendszer központi felügyeleti és jelentési rendszerébe, a felhasználók számára átfogó és erőteljes platformot biztosítanak,amely nemcsak intelligens adatgyűjtést tesz lehetővé, hanem támogatja az intelligens épületek kialakításának bővülését is.

Forrás. https://www.asmag.com/showpost/22408.aspx

Kapcsolódó cikkek:
A beléptetés fejlődését meghatározó 9 legfontosabb irányzat
Az azonosítás biztonsága a beléptetőrendszereknél I. rész
Az azonosítás biztonsága a beléptetőrendszereknél II. rész