Avigilon Adaptív Videó Analitika a DSC forgalmazásában. Kiemelkedő elemzési technikák HD felbontáson

Az Avigilon HD minőségű videóra építve kínálja azt analitikai megoldást, mely példátlan az iparágban. A HD felbontás, a minta-alapú (pattern-based) analitikai algoritmus, valamint a példán keresztüli tanítási módszer (Teach-by-example) használata révén az Avigilon vezetővé vált a preventív védelmet nyújtó videó elemző technikákban.

Pontos azonosítás

Az Avigilon analitikai megoldása két különböző forradalmi technológiának köszönheti a magas fokú pontosságot az objektum felismerésben.
Az első a minta-alapú (pattern-based) algoritmus, mely lehetővé teszi a mozgások és azok karakterisztikájának beazonosítását. Megkülönböztet embereket, illetve járműveket, de a megfigyelés során figyelmen kívül hagyja a helyszín szempontjából nem fontos egyéb aktivitást.
A másik módszer a példán keresztüli tanítás (Teach-by-example), mely lehetőséget ad az operátornak a visszajelzésre, hogy a riasztások pontosságát tovább növeljük a rendszerben, ezáltal kevesebb lesz a téves riasztás. Ennek a megoldásnak a segítségével így tudjuk aztán tovább finomítani az analitikai eszközök beépített öntanulási képességeit.

Avigilon Adaptív Videó Analitika a DSC forgalmazásábanGyorsan és könnyen telepíthető

Az önálló tanulási képességeire támaszkodva az Avigilon HD kamerák és a Rialto eszközök képesek azonnal észlelni, megtanulni az adott környezetet, alkalmazkodni a változásokhoz manuális kalibrálás nélkül. Ez egy új szintet biztosít a könnyű telepítésben, ami eddig elképzelhetetlen volt az analitikai alkalmazásokban.

Pre és post incidens kezelés.  Kiemelkedő megelőzés, lehengerlő képrészletek

Az azonnali és pontos objektum felismerés és besorolás, a HD videók optimális azonosítási teljesítménye a megrendelő számára páratlan héjvédelmet ad, hogy biztonságban tudhassa a személyi és vagyoni értékeit. Az Avigilon analitika párosítva az Avigilon nagyfelbontású kamerákkal kifogástalan kerületi (perimeter) védelmet nyújt, hogy a szükséges részletek és ellenőrzés megdönthetetlen bizonyítékot szolgáltasson.

Avigilon Adaptív Videó Analitika a DSC forgalmazásábanNyitott megközelítés, nyitott eszközök. Adja hozzá a harmadik féltől származó kamerákat rendszeréhez

Az Avigilon adaptív analitikájának kiaknázásához nem szükséges kidobnia a már létező befektetését, eszközeit. Az Avigilon Rialto készülék (ahogy a többi Avigilon eszköz) könnyen integrálható harmadik féltől származó analóg vagy IP kamerával, amely lehetővé teszi, hogy valós időben, preventív jelleggel ellenőrizze a megfigyelt területet.

Fejlett preventív őrzés

A 2 Megapixeles HD csőkamera adaptív videó elemző technológiát használ, pontosan ismeri a gyanús mozgásokat, embereket, járműveket, hogy maximális héjvédelmet adjon, biztosítva a távoli helyek, értékek fejlett kerületi védelmét. A kamerában található adaptív IR technológia abban segít, hogy mindez a sötétben is megbízhatóan működjön.

Avigilon Adaptív Videó Analitika a DSC forgalmazásában

A videó analitikás HD csőkamera egyesíti az Avigilon népszerű IP videós technikáit és az analitika előnyöket. A kamera egyéb jellemzői: Onvif, PoE, IP66 por és víz elleni védelem, IK10 védelem, Zoom adaptív IR akár 60 méterig, SD kártya foglalat.

Beépített analitikai szabály példák:

Avigilon Adaptív Videó Analitika a DSC forgalmazásában

 

 

 

 

 

Ember, vagy jármű mozog az adott területen
Ember, vagy jármű áthalad egy virtuális kerítésen
Ember, vagy jármű lézeng az adott területen
Ember, vagy jármű megáll az adott területen
Ember, vagy jármű belép/elhagyja a megfigyelt területet
Ember, vagy jármű rossz irányba halad
Túl sok, vagy túl kevés személy van a biztosított területen

 

Avigilon Adaptív Videó Analitika a DSC forgalmazásában

Avigilon Rialto – intelligens analitika kamerák számára

Az Avigilon Rialto eszközzel az analitika könnyen elérhetővé válik adott megfigyelő rendszerben, legyen az IP vagy analóg. Használatával képes a már jelenleg is működő rendszeréhez fejlett analitikai szabályokat alkalmazni, csökkentve a téves riasztások számát. A Rialto egy gyors és egyszerű módja a valós idejű válaszadást igénylő alkalmazások kivitelezésének.

Avigilon Adaptív Videó Analitika a DSC forgalmazásábanA fejlett minta alapú Avigilon analitika érzékeli, nyomon követi és osztályozza a figyelt aktivitásokat (embereket, járműveket), míg a számára indifferens eseményeket (mint pl. mozgó fák levelek, árnyékok, visszatükröződések az üvegről, vízről) figyelmen kívül hagyja. A legnagyobb kihívásokkal rendelkező kültéri esetekben is extrém módon lecsökken a hibás riasztások száma, a hibás jelzések aránya, mialatt az azonnali értesítés biztosított marad adott gyanús eseménynél.

Avigilon Adaptív Videó Analitika a DSC forgalmazásábanforrás: DSC Hungária Kft.

kapcsolódó cikkek:

Az IP-kamerák óriása és törpéje

Az Avigilon két új kiegészítést mutatott be H.264 HD kameráihoz

Vélemény, hozzászólás?