Öt tanács a Dallmeiertől a videórendszerek biztonságos üzemeltetéséhez

A Dallmeier a Git Sicherheit hasábjain öt fontos „eljárási tippet” tesz közzé a videórendszerek adatbiztonságának javítása szándékával. Az adatbiztonság vitathatatlanul a modern videobiztonsági rendszerek egyik legnagyobb kihívása.

Forrás: Dallmeier

A felhőtechnológiák, a mesterséges intelligencia és az IoT-stratégiák növekvő használata nem könnyíti meg a biztonsági szempontok maradéktalan érvényesítését és az sem ritka, hogy a felhasználók megfeledkeznek a legalapvetőbb óvintézkedésekről. A videorendszer biztosításához nagyszámú műszaki komponensre és a megfelelő know-how-ra van szükség.

Vannak azonban olyan alapvető szempontok, amelyek kívül esnek a tiszta technológián – de legalább olyan fontosak, mint egy jó tűzfal.

Nézzük akkor a szempontokat

  • Felhasználói jogok. A felhasználók csak a feltétlenül szükséges jogosultságokkal rendelkező felhasználói fiókokat adhatják meg. Ez csökkenti a „belülről” történő manipuláció kockázatát.
  • Jelszavak. Még mindig túl gyakran figyelmen kívül hagyott téma: elengedhetetlen az előre beállított felhasználó/jelszó kombinációk megváltoztatása és erős jelszavak használata.
  • Szükségtelen szolgáltatások. Különösen fontos: ellenőrizze a szabály betartását. Kis számú szolgáltatás automatikusan csökkenti a lehetséges támadási pontok számát. Érdemes tehát közelebbről is megvizsgálni: mely szolgáltatásokra van
  • szükség, melyeket lehet kikapcsolni?

  • frissítések és javítások. A folyamatosan bővülő kiberfenyegetések világában a termékfrissítéseket és biztonsági javításokat azonnal importálni kell, és a karbantartási szerződéseket mindig naprakészen kell tartani.
  • Aktuális rendszerelemek. Mindenki boldog, ha a rendszerek sokáig és megbízhatóan működnek működnek, de főleg az IoT-rendszereknél azonban mindig érdemes megfontolni, hogy a funkcionalitás kárára önmagába a spórolásért, ne cseréljük le az összetevőket.

Kapcsolódó cikkek: