HikCentral Professional 2.0 biztonsági szoftver („HCP 2.0”) újdonságok

A Hikvision piacra dobta az újonnan frissített HikCentral Professional 2.0 biztonsági szoftvert („HCP 2.0”), amely több rendszerből származó információs csatornákat egyesít egyetlen platformon. A HCP 2.0 úgy konfigurálható, hogy összekapcsolja a videó biztonsági eszközöket, a riasztó- és beléptetőrendszereket és még sok mást, ideértve a harmadik féltől származó rendszereket is az OpenAPI-n keresztül – a különféle biztonsági és üzleti alkalmazások egyszerű, központosított kezelése érdekében.

Forrás: Hikvision

Forrás: Hikvision

Egyetlen platformon kilenc kulcsfontosságú alkalmazás számos üzleti igényhez

A HikCentral Professional 2.0 több üzleti és biztonsági rendszert integrál kilenc kulcsfontosságú alkalmazással, ezáltal hasznos épületekben, gyárakban, üzletekben, lakásokban stb. általános biztonsági és üzleti forgatókönyvek számára.

Az integrált videokamerák és riasztók folyamatos élő megtekintést és időben történő riasztási értesítéseket nyújtanak.

Beléptetés-szabályozás is alkalmazható, különféle hozzáférési jogosultságok kiosztására többféle módszer alkalmazásával, beleértve az arc és ujjlenyomat, igazolvány felismerést, a QR-kódokat stb. A HCP 2.0 lehetővé teszi a kijelölt személyzet, például a HR-vezetők számára, hogy rugalmas részvételi szabályokat állítsanak be, ideértve a műszakos munkarendet is, miközben teljes körű jelentési lehetőségeket nyújt. Ezenkívül a telephelyvezetők járműkezelő és látogatókezelő alkalmazásokat is használhatnak a bejáratkezelés és a helyszíni parkolás egyszerűsítésére.

Intelligens elemzések jelentések – az alkalmazás adatokat gyűjt, jelentésekké alakít és megjelenteti az irányító platformokon. Ez magában foglalja egyebek mellett a látogató forgalom állapotát, az emberek sűrűségét és eloszlását. A rendszergazdai csoportok számára a HCP 2.0 rendszerkarbantartó alkalmazása vizualizálja a riasztási és eszközértesítéseket, valamint a teljes hálózati és eszköz topológiát a szokatlan események gyors felismeréséhez és a célzott beavatkozásokhoz.

Digitális jelzőrendszerek telepítése – a hirdetések és hirdetmények megjelenítésére. A szoftver nyolc előre telepített sablonnal rendelkezik, amelyekkel a felhasználók optimálisan tudják bemutatni a tartalmat. Ez lehet sok egyéb fontos információ mellett, pl. tömegszám és hőmérsékleti állapot jelzés, de akár kereskedelmi információ is például egy szupermarket esetében.

Forrás: Hikvision

Forrás: Hikvision

Egységes rendszerek fokozott biztonsággal és nagyobb működési hatékonysággal

A HCP 2.0 segítségével a felhasználók rugalmasan egyesítik az alkalmazásokat, és testre szabott rendszert építenek ki a biztonsági és üzleti igényeiknek megfelelően. Az egységes szemlélet nemcsak nagyobb szituációs tudatosságot teremt a biztonsági környezetükben, hanem csökkenti a különböző rendszerek által korábban igényelt valós napi menedzsment erőforrásokat is.

A felhasználók pl. integrálhatják a látogatói menedzsmentet a járműkezeléssel, hogy növeljék az épületek napi működési hatékonyságát. A létesítmény vezetői regisztrálhatják a látogatói információkat a HCP 2.0 rendszerbe, és – összekapcsolva egy ANPR rendszerrel – beállíthatják a szabályozást, hogy automatikusan engedélyezzék a helyszíni parkolást. Ehhez hasonlóan a rendszer előzetesen engedélyezheti a látogatók hozzáférését a szervezet telephelyének meghatározott területeihez.

Személyre szabott felhasználói élmény

A HikCentral Professional 2.0 testreszabható, hogy konkrét információkat juttasson el a kijelölt felhasználókhoz. A rendszer három előre konfigurált alkalmazói iránnyal rendelkezik: „rendszer telepítés és kezelés”, „biztonsági ellenőrzés és kezelés” és „jelenlét-kezelés”. Igy pl. bemutatható a munkavállalói jelenlét állapota, míg a vezető személyzet figyelemmel kísérheti a létesítmények biztonságát. A felhasználók testreszabhatják a kezelőpanelt a megtekintési preferenciáknak megfelelően, egyszerűen szelektálva továbbítják a legfontosabb videó- ​​és eszközadatokat az irányítópultra, a személyzeti kompetenciáknak megfelelően.

Dinamikus és intuitív felhasználói felület

A HCP 2.0 több, vizualizált irányítópultot is tartalmaz, amelyek a különféle alkalmazásokból származó kulcsfontosságú biztonsági és üzleti betekintéseket jelenítik meg, megkönnyítve a döntéshozatali folyamatokat pontosabb és hatékonyabb módon.

Sőt, a felhasználók olyan 3D E-térképeket alkalmazhatnak, amelyek az eszközfigyelési állapotokat mutatják be a különböző helyeken, és interaktív módon kezelik az azonnali riasztásokat a kapcsolódó élő videók és egyéb integrált rendszerinformációk kattintásával és megtekintésével.

Egyszerű beállítás és karbantartás

A HikCentral Professional 2.0 könnyen és gyorsan telepíthető számos alkalmazáshoz egyetlen alkalmazással. Azok a vásárlók, akik minimális rendszerigényű Intel i3-CPU-val és 8 GB RAM-mal rendelkeznek, egy kattintással telepíthetik a rendszert. A műveleti útmutató varázslók feltűnően jelennek meg, támogatva a felhasználókat a legfontosabb alkalmazások konfigurálásában. Ezenkívül a vizualizált állapotfigyelő műszerfalak koncentráltabb és hatékonyabb informatikai karbantartást tesznek lehetővé.

Forrás: Hikvision, sourcesecurity.com

Hozzászólások